Hopp til innhold

Vil ha faglige råd før olje-ja

Høyres førstekandidat på stortingsvalglista til Høyre i Nordland, Ivar Kristiansen, vil si nei til å lete etter olje- gass dersom faglige råd sier dette ikke er tilrådelig, men han mener ikke at dette standpunktet er det samme som Arbeiderpartiet har.

Ivar Kristiansen på nettmøte i NRK Nordland

NETTPRAT: Ivar Kristiansen møtte leserne på nett onsdag ettermiddag - og fikk mange spørsmål om skatt og forsvar.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Det var under partiutspørringen til NRK Nordland tirsdag ettermiddag at Kristiansen nyanserte sitt oljestandpunkt, som mange har tatt for å være et klart ja til leting utenfor Lofoten og Vesterålen.

NRKs utspørrerteam stilte Ivar Kristiansen spørsmål om private skoler, gratis lærebøker, partiets satsing på etterutdanning til lærere og om hva partiet mener om hvor forsvarets jagerflybase skal ligge.

Kampflybasene

I spørsmålet om lokalisering av kampflybasen har Høyre i Nordland vært uenig med seg selv, der Høyre-ordfører Jardar Jensen i Evenes slåss for at basen skal legges i hans hjemkommune, mens mange andre i Nordland har tatt det for gitt at basen skal ligge i Bodø.

- Jeg vil avvente forsvarets råd om hvor basen skal ligge. Jeg mener basen skal ligge i Bodø, men forsvarssjefen har sagt at det beste vil være om en base ble bygget på blanke ark, noe som skulle tilsi Evenes. Jeg vil gjøre det klart at jeg ikke er for å bruke blanke ark, sier Kristiansen.

Samarbeid med Frp

Ivar Kristiansen har sittet på Stortinget fra 1997 og fram til i dag. Denne høsten kjemper han for fornyet tillit hos velgerne - og kanskje blir det regjeringsmakt - sammen med Frp. På nettmøtet fikk han også flere spørsmål om borgerlig samarbeid.

- Jeg vet at dette er vanskelig for mange Høyre-velgere. Men, vær trygg. Høyre kommer aldri til å "gi taum" i spørsmål som er av prinsippiell karakter for oss. Toleranse, miljø og klima er saker hvor vi ikke villige til å fire, sier Kristiansen.

Hva har du gjort?

Høyretoppen fikk også spørsmål om hva han egentlig har gjort på Stortinget de fire siste årene.

Hva han svarte på det og andre spørsmål fra leserne kan du lese her:

Slik svarte Ivar Kristiansen