Hopp til innhold

Studentsamskipnaden får 20 millioner til renovering

Mugg, fukt og mange misfornøyde studenter. Nå får den nye Studentsamskipnaden i Nordland får et ekstra tilskudd på 20 millioner kroner til renovering av studentboliger i Narvik.

Studentsamskipnaden i Nordland blir til når studentsamskipnadene i Narvik og Bodø slås sammen fra årsskifte. Bakgrunnen for sammenslåingen er den økonomiske situasjonen til Studentsamskipnaden i Narvik.

Sammenslåingen skal sikre en solid og robust studentsamskipnad , sier..

I tillegg får de to millioner kroner til organisasjonsbygging og bygging av 150 nye hybler i Bodø.

Må slå seg sammen

Kunnskapsdepartementet har tidligere fattet vedtak om sammenslåing av studentsamskipnadene i Narvik og Bodø fra 1. januar 2013. Bakgrunnen er den økonomiske situasjonen til Studentsamskipnaden i Narvik, og for å sikre en robust organisering av studentvelferden i Nordland.

For å gi den nye Studentsamskipnaden i Nordland et best mulig utgangspunkt, har departementet bestemt å gi tilsagn om et ekstra tilskudd på 20 mill. kr til rehabilitering av studentboliger i Narvik. Det gis også 2 mill. kr til organisasjonsbygging og tilskudd til bygging av 150 nye hybelenheter i Bodø. Alle tilsagnene er gitt med forbehold om Stortingets behandling av statsbudsjettet for 2013.

Møtte ministeren

– Jeg har avholdt møter med begge studentsamskipnadene hvor vi diskuterte sammenslåingsprosessen. Jeg forutsetter at studentsamskipnadene nå gjør de nødvendige grep for at sammenslåingen skal tre i kraft fra 1. januar 2013. Sammenslåingen skal sikre en solid og robust studentsamskipnad som kan tilby gode velferdstilbud over tid, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.