Hopp til innhold

MC-president pågrepet etter dette beslaget

Tirsdag pågrep politiet i Salten fire medlemmer av MC-klubben Gladiators i Bodø. Under aksjonen ble det beslaglagt hasj, amfetamin og brukerutstyr.

Narkotikabeslag hos Gladiators

I klubbhuset i Bodø sentrum har politiet foreløpig funnet brukerutstyr til amfetamin og hasj. De fant også en vekt som de antar brukes til å veie narkotika.

Foto: Politiet

Et av medlemmene ble pågrepet i sitt eget hjem. Her beslagla politiet amfetamin og hasj. Senere ble tre andre medlemmer pågrepet i MC-klubbens lokaler i Bodø sentrum.

Arne Hammer

Politistasjonssjef Arne Hammer.

Foto: Ingrid Sakariassen

Den ene av de pågrepne er president i Gladiators MC, avdeling Bodø, ifølge politiet.

– To av medlemmene fremsto som påvirket av narkotika under pågripelsen, sier politistasjonssjef Arne Hammer.

Fant brukerutstyr

I klubbhuset i Bodø sentrum har politiet foreløpig funnet brukerutstyr til amfetamin og hasj. De fant også en vekt som de antar brukes til å veie narkotika.

– To av de pågrepne er løslatt. Vi fortsetter etterforskningen videre, blant annet gjennom avhør og analyse av beslagene.

Vil kaste ut MC-klubbene

Tidligere i høst varslet politimester Geir Ove Heir at politiet i Salten skulle slå hardere ned på MC-kriminalitet.

At den omstridte MC-klubben Gladiators har slått seg ned midt i Bodø sentrum, bekymrer politiet.

– Vi har bedt Bodø kommune om gå gjennom leiekontrakten på bygget eller omregulere bruken av bygget. Vi vil følge med aktivt med hva som foregår inne i og rundt lokalene til Gladiators, sa Heir til NRK.no i oktober.

(artikkelen fortsetter under)

Ordfører har fått nok av MC-klubben Gladiators

– Fredelig bikerkafé

MC-klubben Gladiators åpnet i vår et nytt klubbhus kun få meter fra Bodø rådhus, midt mellom kafeer og butikker.

– Vi frykter de ikke har fredelig hensikter. Politiet har opplysninger om at det er medlemmer i klubben som tidligere har hatt tilknytning til såkalte «enprosentklubber. Derfor ser vi med uro på det som nå skjer i Bodø sentrum, sa politimesteren.

Det er i dag 10 medlemmer tilknyttet MC-klubben Gladiators i Bodø.

Gladiator har også såkalte «chapters» i Oslo, Stavanger, Fredrikstad, Drammen, Haugesund og Mjøsa, i tillegg til den nyetablerte avdelingen i Bodø.

Delte ut gratis kaffe og vafler

Tidligere i år sa medlemmene i Bodø at de serverer gratis kaffe og vafler til de som ønsker å komme på besøk.

– Vi ønsker kun å drive en fredelig bikerkafé i våre lokaler i Bodø, sa en talsmann for Gladiators MC Bodø, som ikke ønsker navnet sitt i media, til NRK under åpningsfesten i juni.

– Vi er opptatt av å kjøre sykkel og jobbe for klubben, ikke av kriminalitet, poengterte lederen for Gladiators til NRK i juni.