Hopp til innhold

Denne kommunen er Norges minst gavmilde

– Det er bare å beklage, sier varaordfører Trond Millerjord i Narvik etter at kommunen kom dårligst ut av samtlige norske kommuner under TV-aksjonen.

Narvik i desemberlys

Narvik kommune havner nederst på lista over hvor mye hver innbygger ga til årets TV-aksjon. Narvik endte på 21,91 kroner i snitt per innbygger.

Foto: Bente Hjellsand

Trond Millejord (Frp)

Varaordfører Trond Millerjord.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Narvik kommune havner nederst på lista over hvor mye hver innbygger ga til årets TV-aksjon. Narvik endte på 21,91 kroner i snitt per innbygger, et tall som ved fjorårets innsamling var på 34,55 kroner.

Varaordfører i Narvik kommune Trond Millerjord, sier de gjorde alt de kunne for å samle inn mest mulig penger, men han er ikke fornøyd med resultatet i år.

– Det er ikke noen tvil om at årets resultat er skuffende. Vi skulle gjerne vært på samme nivå som i fjor. Det er bare å beklage og håpe neste år blir bedre, sier varaordføreren.

Ned 80 plasser

I fjor endte Narvik på plass nummer 361 på oversikten over alle kommunene, i år ble plasseringen nummer 445, kun «slått» av Marka, som er en av bydelene i Oslo kommune.

I Narvik var det nesten 30 områder som ikke ble besøkt av bøssebærere, fordi mange av de som hadde meldt seg ikke dukket opp.

Varaordføreren er ikke i tvil om at resultatet ville blitt mye bedre hvis de hadde møtt opp. Han trekker samtidig frem rundt 70 konfirmanter fra Narvik som var med som bøssebærere på søndag.

– Konfirmantene gjorde en fabelaktig jobb, hadde det ikke vært for dem ville resultatet blitt enda dårligere, sier Millerjord.

Gikk to runder

Aksjonsleder for TV-aksjonen i Nordland Per Olav Fure, er veldig fornøyd med årets aksjon, selv om de merker en nedgang i antall innsamlede kroner.

– Det kan være mye som er skyld i nedgangen, det var flott vær i Nordland i går, så mange var kanskje borte. Det var også veldig mange bøssebærere som ikke dukket opp.

Fure skryter av flere som gikk en ekstra rute for å tette hullene som oppsto der andre bøssebærere ikke møtte opp.

Over 200 millioner

Opptellingen etter årets TV-aksjon viste mandag formiddag at det var kommet inn vel 200 millioner kroner på landsbasis til Amnesty International. Det tilsvarer i gjennomsnitt 40,19 kroner per innbygger. De ivrigste giverne bor som vanlig på Svalbard.

Ifølge oversikten på aksjonens nettsider har hver innbygger på Svalbard gitt hele 448,79 kroner. Så følger Utsira i Rogaland med 264,88 kroner. Deretter kommer Bokn i Rogaland, Træna i Nordland og Hasvik i Finnmark

Se en oversikt over alle kommunene her.

Fortsatt muligheter for å gi

Det er forventet at beløpet vil stige i løpet av de neste dagene, og det endelige resultatet er ikke klart før om et par uker.

Fikk du ikke gitt? Gå inn på aksjonens nettsider og gi ditt bidrag.