Hopp til innhold

– Aksepterer ikke at ny-sykehuset utsettes

Stortingsrepresentant Torgeir Trældal (Frp) krever at regjeringen bevilger mer penger, slik at bygging av nytt sykehus i Narvik ikke blir utsatt.

Torgeir Trældal

UNNs nybygg i Narvik henger i en tynn tråd på grunn av overskridelser i Tromsø og Bodø. – Det er uakseptabelt, sier Torgeir Trældal.

Foto: Thor Thrane / NRK

Bygging av nytt sykehus i Narvik og Hammerfest kan bli utsatt fordi utbygging av Nordlandsykehuset i Bodø og Vesterålen, blir drøyt 600 millioner kroner dyrere enn først antatt.

Men det er ikke akseptabelt med ny utsetting, sier Trældal, som krever at regjeringa bevilger mer penger slik at Narvik får det sykehuset de har blitt lovet.

– Narvik blir taperen igjen. Nå er det på tide at regjeringen fjør jobben sin, og legger mer penger på bordet.

Trældal har to konkrete forslag til hvordan et skal gå til.

– Helseforetakene må få låne

– Det ene er å bevilge mer penger til sykehusutbygging. Det andre er å gjøre det enklere for helseforetakene å ta opp lån til sykehusutbygging, sier Torgeir Trældal til NRK.no.

– Bodø en gjøkunge

Tore Nysæter, ordfører i Narvik (H)

Tore Nysæter, ordfører i Narvik (H).

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Heller ikke Narvik-ordfører Tore Nysæter (H) ser med blide øyne på at overskridelsene går ut over innbyggerne i Ofoten.

– Det er ett universitetssykehus i Nord-Norge og det er i Tromsø. Resten er per definisjon lokalsykehus. Men systemet inneholder en gjøkunge, og det er Nordlandssykehuset, sier han til Fremover i dag.

14 milliarder

Det var i juni i år at Helse Nord vedtok å bygge sykehus i nord for 14 milliarder kroner de neste 10 årene. Bare Universitetssykehuset Nord-Norge skal bygge og renovere for 1,9 milliarder kroner.

Samtidig ble planene for nye og renoverte sykehus i Kirkenes, Bodø, Stokmarknes og Narvik vedtatt.

Styreleder Bjørn Kaldhol i Helse Nord kalte satsinga et formidabelt løft for Nord-Norge.