Hopp til innhold

«Iskrigerne fra nord» tapte åpningskampen

Narvik ishockeyklubb skrev i dag idrettshistorie da de som første nordnorske lag spilte kamp i 1. divisjon. Se bilder fra kampen her!

Fremfor nesten 1000 tilskuere tok Narvik mot Bærums-laget Jutul. Det var nord mot sør i Nordkraft Arena.

– Dette var en vanvittig PR for ishockey i Nord-Norge. For en publikumsfest og for en kamp! Det var spenning i 50 minutter og helt ellevilt utpå der. At vi taper gjør ingenting, for fortsettelsen blir vanvittig artig, sier leder Harald Kuraas i Narvik ishockeyklubb før kampen.

Men møtet med allnorsk ishockey ble tøft for Narvik.

– Ingen hadde trodd hvor fantastisk det skulle bli. Vi kommer tilbake etter å ha ligget under med to, så det er en god kamp, sier trener Sebastian Lukin.

Spennende kamp

Narvik åpnet friskt – og skapte flere store sjanser i åpningsminuttene, men Jutul satte inn det første målet. Robin Johansson fikk æren av å score det første målet for Narvik i en allnorsk hockeykamp i Nord-Norge. Han puttet også det andre.

Etter første periode var stillingen 2–3 til Jutul. Narvik hadde mange store sjanser, men slet med effektiviteten.Stemningen på den fulle tribunen steg mange hakk i andre periode da Narvik utlignet til 3–3.

– Det er dødskult å spille på denne arenaen. Det er det beste publikummet man kan ha og veldig god trøkk, sier kaptein og to-målscorer Robin Johansson.

– For mange utvisninger

En hard omgang med fire utvisninger til Narvik. Stillingen etter andre periode var 3–4.

– Vi tapte oss i slutten av kampen og utvisningene gjorde det vanskelig, sier Johansson.

I tredje periode startet thrilleren med at Jutul økte ledelsen til 3–5. Men Narvik slo tilbake og utlignet etter to mål av Adrian Alvarstein.

Etter kaos fremfor målet til Narvik putter Jutul nytt poeng og etter ny utvisning for Narvik øker Jutul ledelsen til 5-7, 5–8 og til slutt 5–9. Narvik rakner litt på slutten.

Spilte i Sverige

Narvik ishockeyklubb debuterer i 1. divisjon

VIDEO: Narvik ishockeyklubb debuterer i 1. divisjon

Narvik Ishockeyklubb er den nordligste 1. divisjon klubben i ishockey for herrer. Det er bare to år siden de fikk ishall i Narvik, og før ishallen åpnet måtte klubben trene ute og spille sine hjemmekamper i Sverige.

Harald Kuraas, leder Narvik ishockeyklubb

Harald Kuraas, leder Narvik ishockeyklubb

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

50 år etter at Narvik ishockeyklubb ble etablert skriver klubbens A-lag nordnorsk idrettshistorie, og det er noe spesielt med Narvik og idrettshistorie.

– Vi husker godt da fotballklubben Mjølner var det første laget i Nord-Norge som gikk opp i allnorsk fotball i 1972. Nå kommer Narvik hockey etter. Det er vi utrolig stolte av, sier Harald Kuraas, som er leder i Narvik ishockeyklubb.

Stolt er også Markus Kiil. Han har vært med i klubben siden han var åtte år gammel, og nå har drømmen blitt virkelighet.