Hopp til innhold

Bjørnar reiser Europa rundt for å se innendørsfotball

Innendørsfotball i Norge har mange utøvere, men få supportere. Bjørnar Hansen fra Vega er et unntak.

Bjørnar Nilsen

Bjørnar Nilsen er Vegakameratenes kanskje aller største fan. Som leder av supporterklubben er han en av knappe 20 personer som har reist til Riga før å følge laget i Mesterligaen.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Bjørnar Nilsen

Bjørnar Nilsen.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Bjørnar Nilsen er Vegakameratenes kanskje aller største fan. Som leder av supporterklubben er han en av knappe 20 personer som har reist til Riga før å følge laget i Mesterligaen i futsal.

På hotellrommet i Riga viser Nilsen fram noen av skjortene supporterklubben har fått laget. Med store bokstaver står det «Vegakameratene supporterklubb» på baksiden av de blå trøyene.

– Vi laget disse i januar da supporterklubben ble stiftet. Opprinnelig trykket vi opp femti stykker, og tenkte at de kom til å holde lenge. Men allerede etter noen dager måtte vi be om ny bestilling, sier Nilsen.

– Nå har jeg alltid med meg noen trøyer når jeg reiser på kamp. For det er stadig noen som spør om å få trøye og få melde seg inn i supporterklubben, fortsetter han.

Reiser Europa rundt

Han har reist med Vegakameratene overalt hvor de har spilt serie i Norge. I fjor var han både i Polen og Bulgaria da Vegakameratene spilte europacup der. Nå er han i Riga og støtter laget i hovedrunden i Mesterligaen.

– Når de satser så stort som de gjør, fant vi ut at vi måtte være med å støtte opp. I januar dannet jeg og en annen vegaværing, Terje Wik, supporterklubben. Vi hadde håpet på å bli 50 medlemmer i løpet av 2012, men allerede nå er vi 160. Interessen er helt enorm, sier Nilsen.

Og støtten de tilreisende tilskuerne setter spillerne stor pris på.

– Det er en veldig inspirasjon for oss og det er veldig artig at noen gidder å reise utenlands for å støtte oss, sier Håvard Solem.

(artikkelen fortsetter under)

Bjørnar Nilsen

Knappe 20 personer har reist til Riga før å følge Vegakameratene i Mesterligaen.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Gir støtte i avgjørende kamp

I kveld klokka 19.00 møter Vegakameratene hjemmelaget Nikars.

Etter gårsdagens 6-2-tap for serbiske KMF Ekonomac må vågaværingene ha poeng for å ha håp om å gå videre til neste runde.

Det kan bli tøft, for i Olympiahallen kommer det til å være stappfullt av latinere som vil støtte hjemmelaget.

Vegakameratenes supporterklubb kommer til å bli i klart mindretall. Likevel er Nilsen sterkt i troen.

– Selv om de tapte i går, spilte de så godt som jeg aldri har sett dem. Laget de møter i dag, skal på papiret være svakere enn Ekonomac. Jeg skal gjøre mitt fra tribunen, så er jeg sikker på at guttene kommer til å gjøre sitt på banen, sier Nilsen.

Se Vegakameratene i aksjon her:

Futsallag på Vega i Norgestoppen