Hopp til innhold

Slik beveger du deg effektivt i byen

Preben Hunstad og Snorre Jøllanger løper rett på der andre går rundt. Begge er lidenskapelig opptatte av parkour og freerunning.

Preben Hunstad og Snorre Jøllanger løper rett på der andre går rundt. Begge er lidenskapelig opptatte av parkour og freerunning.

Med halsbrekkende bevegelser beveger Preben Hunstad og Snorre Jøllanger seg gjennom gatene i Bodø.

De to Bodø-guttene har hele byen som tumleplass når de skal de skal utøve hobbyen sin.

– Jeg klarer ikke å gå gjennom byen uten å gjøre noe innenfor parkour. Det er alltid en liten bevegelse eller noe sånt, sier Snorre Jøllanger til NRK.

Vekker oppsikt

Det han og kamerat Preben Hunstad driver med kan se ut som en blanding av kampsport, turn og hinderløype.

Det handler om å komme seg effektivt fra ett sted til et annet, gjerne ved å klatre over eller under hinder. Dette kombinerer guttene med salto og triks der det er rom for det. Aktiviteten vekker naturlig nok noe oppmerksomhet i bybildet.

– Det er folk som stopper oss på gata og sier at det der var kjempekult. Noen ganger blir vi spurt om å gjøre triks på nytt, sier Jøllanger.

– Vi har til og med blitt tilbudt å komme i hager og på balkonger, og folk har kommet ut med vafler og kake, legger Hunstad til.

Oppfordrer andre til å bli med

Nå oppfordrer de andre til å være med på moroa.

Parkour

Snorre Jøllanger tiltrekker seg ofte oppmerksomhet når han trener.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

– Det er bare å dra ut. Slik var det for oss. Vi så en film eller to på youtube, og fant ut at det så kult ut, og at dette var noe vi ville prøve oss på, sier Hunstad.

– Du kan gå ut, trene i hagen, på verandaen eller på hytta. Uansett hvor du er har du alltid muligheten til å gjøre parkour, sier de.