Hopp til innhold

Her kan du lære av en tidligere verdensmester

En tidligere verdensmester er nordpå for å fortelle hvordan det gjøres. – Det viktigste er å trykke til med litt styrke, sier han som nesten ble «Mesternes Mester».

Frisbee med Sune Wentzel

LÆR FRISBEE: Tidligere verdensmester Sune Wentzel lærer bort kunsten.

Sune Wentzel har seks VM-titler og ansees for å være Norges beste frisbeeutøver gjennom tidene. Denne uka er han i Nord-Norge for å reklamere for sporten.

– Den tåler å pumpes av gårde, og hvis du har god teknikk så går den langt, sier Sune Wentzel.

Rekorden hans innendørs er på rundt 140 meter, men er nå slått med noen få centimeter. Wentzels personlige utendørsrekord er 178 meter.

26 år siden første kast

Oslomannen begynte å spille frisbee for 26 år siden, og spilte veldig mye de første årene. Det blir man god av.

– Det var en frisbeeklubb rett i nærheten av der jeg bodde og ble dratt med av noen gutter, og siden da har jeg spilt mye. Nå verken trener eller konkurrerer jeg like mye som den tiden jeg virkelig holdt på med dette.

I frisbee konkurrerer man i syv individuelle grener, blant annet frisbeegolf, triksing, lengde og presisjon. Sune Wentzel satset på alt på en gang.

– Strekk armen og klink til

Men hvordan gjør man det?

– Man må rett og slett strekke armen bakover og klinke den av gårde. Lang arbeidsvei på kortest mulig tid, for å si det sånn.

I disse fotballtider understreker frisbeentusiasten at det godt går an å være allsidig. Det viktigste er å komme seg ut.

Sune Wentzel

KONSENTRERT: På Bratten utenfor Bodø viser en tidligere verdensmester hva han kan.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

– Jeg har drevet med veldig mange forskjellige idretter, og har hatt det morsomt med blant annet fotball, og en hel drøss med andre idretter, noe jeg likte veldig godt.

Sporten han endte opp med anbefaler han mer enn gjerne til andre.

– Med litt øvelse så er det kort vei til mye glede, så for de som vil prøve det er det bare å kaste seg rundt å gjøre det.

Frisbeeambassadør

Sune Wentzel viser kunster

Frisbeegolf ser enkelt ut når det er Sune Wentzel som er utøveren.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Onsdag var Sune Wentzel på befaring på aktivitetsparken Bratten, som også har en frisbeegolfbane.

– Vi skal fortelle litt om mulighetene for frisbeegolf til alle de kommunene og stedene her i landet, som ikke har skjønt hvordan de lager en bane. Deretter skal vi prøve å utfordre dem litt, slik at de kan teste hvor moro det faktisk er med frisbeegolf.