Hopp til innhold

Magne (22) headhuntet til Facebook

Da e-posten med sommerjobbtilbud fra Facebooks hovedkontor i California dukket opp i innboksen, holdt Magne Vikjord (22) på å slette den. – Jeg var helt sikker på at det bare var tull.

Magne Vikjord (22) har fått sommerjobb hos Facebook i California

CALIFORNIA NESTE: Om en drøy måned forlater Magne Vikjord NTNU og Trondheim til fordel for solrike California og Facebook. – Spennende, sier han.

Foto: Katrine Olsen Sørgård

15. juni flyr bodøværingen til Facebooks kontorer i Palo Alto i California. Her venter leilighet på «Facebook-campus», hvor mange av hans nye kolleger også bor.

– Flybilletter og bolig blir dekket av Facebook, forteller Magne Vikjord.

Utrolig nok søkte han aldri sommerjobb i verdens største sosiale nettverk. 22-åringen ble headhuntet til drømmejobben via talent, nettverk og en liten dose flaks.

Tidlig krøkes

Magne studerer til master i datateknikk på NTNU, og er ferdig med sitt andre år til våren. På fritiden jobber han litt i en studentbedrift, men mange timer blir også tilbrakt på rommet foran dataskjermene.

– Jeg begynte med programmering allerede på ungdomsskolen, så jeg har holdt på med det lengre enn de fleste i klassen min.

To ganger i året arrangeres det programmeringskonkurranser for de datafrelste på NTNU. Den ene er NM i programmering, og den andre konkurransen heter IDI Open.

Magne Vikjord deltar årlig i begge konkurransene, men det var først i fjor at Facebook-ballen begynte å rulle.

– Jeg deltok i en konkurranse og gjorde det bra. Han som kom på førsteplass er venn med en som jobber i Facebook, og han anbefalte meg videre. Men dette visste jeg ingen ting om. Jeg hadde ikke engang tenkt tanken om å søke meg til Facebook, forteller han til NRK.no.

Nervepirrende intervjuprosess

Flerfoldige telefonintervjuer, innsending av CV og og andre relevante papirer fulgte for Bodø-gutten før han offisielt kunne tas inn som Facebook-ansatt.

– Facebook kjører visstnok mellom to og fire intervjuer litt avhengig av hvordan det går. Her skal du vise hva du kan og du testes i kreativ tenkning. Det var ganske intenst å sitte og løse oppgaver mens du snakker med din mulige arbeidsgiver på telefonen. De overvåker hver minste ting du foretar deg i prosessen.

Det er ikke nok med godkjente intervjuer og jobbtilbud heller. For å kunne jobbe i USA må blant annet visumet være i orden. Magne har utfylt utallige skjemaer og skal nå dra til den amerikanske ambassaden i Oslo for å fikse det resterende.

Men han er ikke i tvil om at sommerjobben i California vil være verd forarbeidet.

– Jeg tror det blir enormt utfordrende og veldig artig. Jeg kommer nok til å lære mye. En bratt læringskurve må til for å kunne holde tritt med dem i Palo Alto. Det vil nok gi meg litt perspektiv og vise meg hvordan det kan bli når jeg er ferdigutdannet.

En stolt familie

Magne Vikjord (22) har fått sommerjobb hos Facebook i California

– Det hender det foregår litt programmering på gutterommet, innrømmer Vikjord

Foto: Katrine Olsen Sørgård

Tidligere erfaringer med sommerjobbing og ekstrajobbing har han lite av.

– Tidligere har jeg jobbet i IT-avdelingen til Rapp Marine i Bodø. Et par måneder før og etter militærtjeneste. Jeg tror tre måneder med videreutvikling av Facebook kan bli en interessant opplevelse.

Før han reiser vil han få tildelt et team, og her blir han også gitt en ingeniørrolle i selskapet. Denne rollen vil bestemme hvor i bedriften han skal jobbe og også hva han skal jobbe med.

Det er ikke alle forunt å bli tilbudt en jobb hvor man er interessert i stort sett alt bedriften foretar seg.

– Både kompiser, studiekamerater og familie ble litt imponerte. Det er nok mange som skulle likt å være i denne posisjonen, smiler han.

– Lik det du gjør!

Facebook resepsjon

FACEBOOK-RESEPSJONEN: Palo Alto i California ligger like ved San Francisco. Byen huser hovedkvarterene til flere av verdens største teknologibedrifter.

Foto: Ryan Anson / Afp

Hva Magne Vikjord har lyst å gjøre når han er ferdig med utdanningen tenker han ikke så mye på. I første omgang skal han konsentrere seg om å møte opp ved rett kontordør 18. juni i Palo Alto, California.

På spørsmål om tips til andre unge som er ute etter en sommerjobb som virkelig kan pryde CV-en, er Magne klar i sin tale.

– Det kan kanskje høres litt klisjé ut, men jeg ser at de som liker det de holder på med, har størst sjanse for en god sommerjobb eller ekstrajobb.

Hvordan få drømmesommerjobben? Kom med dine tips her!