Hopp til innhold

Litauere tatt for trailertyveri

Sporing på hengeren gjorde at trailertyver ble pågrepet i Finland etter kort tid.

Video db6b519c-9023-4986-b082-1bb4e746bf85.png

Margrete Torseter

Margrete Torseter er advokat i Salten politidistrikt.

Foto: Øystein Nygård

– Det er finsk politi som har pågrepet fire litauere i tilknytning til tyveriet av to av trekkvognene med hengere, sier politiadvokat Margrete Torseter til NRK.no.

Det betyr at to av de stjålne kjøretøyene med fisk befinner seg i Finland, sammen med de fire pågrepede mennene fra Litauen.

Den ene hengeren hadde sporing på seg, så det var lett å følge den geografisk, via Sverige, og inn i Finland, forteller Torseter i saltenpolitiet, som nå vil begjære de fire mennene utlevert til Norge. De anser det som sannsynlig at det er organisert kriminalitet som ligger bak tyveriene.

Frekt tyveri

Det var natt til søndag at frekke tyver brøt seg inn i og stjal tre fullastede trailere som stod parkert på Fauske.

Én semitrailer ble funnet igjen i grøfta mellom Arjeplog og Arvidsjaur.

Trond Abelsen

Sjåfør Trond Abelsen er glad for å få bilen sin tilbake.

Foto: Kari Skeie / NRK

Vogntogsjåfør Trond Abelsen satte seg i bilen og kjørte sporenstreks til Arvidsjaur for å hente bilen sin da han fikk nyss om at bilen var funnet forlatt i Nord-Sverige.

De hadde dirket opp låsen og kommet seg inn. De hadde også røsket ut mobiltelefonen, bilradioen og handsfreeutstyret. Men de må ha fått det travelt, for alt lå igjen i bilen, sier Abelsen.

Bilen var fylt opp med melkecontainere og klargjort for turen til Harstad da den ble stjålet natt til søndag.

Det er mye rart her, vanskelig å forstå hva som har skjedd her, undrer sjåføren, som aldri har opplevd noe liknende før.

Alt kommet til rette

Politiet har nå kontroll over alle de forsvunnede kjøretøyene, og de mistenker at de fire mennene står bak alle tre tyveriene.

Foruten sporingen på hengeren, vil politiadvokat Margrete Torseter framheve det nordiske og europeiske politisamarbeidet når det gjelder etterlysning av kjøretøy og personer.

– Her er det snakk om tyverier av store verdier, og det virker godt planlagt når tre kjøretøyer stjeles samtidig. Så vi ser alvorlig på dette, sier Torseter til NRK.no.