Hopp til innhold

Vil ha seks måneders fengsel for voldstiltalt lærer

Aktor har lagt ned påstand om seks måneders fengsel for læreren som er tiltalt for grov vold mot en 13 år gammel gutt i Andøy.

Aktor Steffen Ravnåsen

VIL HA FENGSEL FOR 50-ÅRING: Aktor Steffen Ranvåsen har bedt om seks måneders fengsel for 50-åringen som skal ha banket opp en 13-åring under et ungdomsarrangement.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Under rettsaken i Vesterålen Tingrett ba aktor om seks måneders fengsel for mannen som skal ha slått og tatt strupetak på en 13-åring.

– Det er en svært alvorlig hendelse, sier aktor Steffen Ravnåsen.

– Slo gutten gjentatte ganger

Det var under et ungdomsarrangment i november at den femti år gamle læreren skal ha gått til angrep på 13-åringen, i det gutten ikke ville forlate lokalet.

I følge tiltalen skal læreren ha «tatt tak i skuldrene til gutten, løftet han opp med et tak om halsen, båret han ut av lokalet og kastet han ned i bakken hvor det lå en jernrist.»

I følge tiltalen endte ikke volden etter at gutten var lagt i bakken.

«Han løftet ham opp igjen og kastet ham i veggen, hvoretter han slo gutten en gang i ansiktet/hodet. Han dyttet ham i bakken på ny, løftet ham opp igjen og slo ham flere ganger i ansiktet/hodet.»

Forsvarer Stian Auglend

FORSVARER: Stian Auglend sier 50-åringen ikke kjenner seg igjen i tiltalen.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Pådro seg hjernerystelse og hevelser

Etter dette skal læreren på ny ha kastet gutten i bakken slik at han pådro seg lettere hjernerystelse, blåmerker, rifter og smerter i nakken og halsregion.

Dette er fremstilling læreren ikke kjenner seg igjen i.

Hans opplevelse av dette er at denne hendelsen er betydelig overdrevet i alvorlighetsgrad, sier forsvarer Stian Auglend til NRK.no.

– Han håper at bevisførselen vil vise at han ikke skal straffedømmes for noe i denne sammenhengen, sier Auglend.

For den tiltalte mener han bar fornærmede ut da de snublet og han havnet over fornærmede.

Han stiller seg også uforstående til blåmerker og sår som fornærmede skal ha blitt påført.

Tidligere voldsdømt


Læreren og ungdomsklubblederen er inntil videre suspendert som ungdomsklubbleder, og han vil heller ikke jobbe som lærer så lenge rettsprosessen mot ham foregår
.


Han ble i 1993 og 2003 dømt til henholdsvis ni og sju måneders fengsel for vold – de samme forhold som han nå er tiltalt for.