Hopp til innhold

Her er rådmannen som skal rydde opp i korrupsjonsskandalen

Svenn Harald Johannesen (39) er konstituert som ny rådmann i Rana, etter at tidligere rådmann, Sigmund Johnsen, ble tiltalt for grov korrupsjon.

Svenn Harald Johannesen

KONSTITUERT RÅDMANN: Svenn Harald Johannesen forlater sin stilling som banksjef i Nordea og tiltrer som rådmann i Rana for inntill ett år.

Foto: Rana kommune

Rådmann Sigmund Johnsen i Rana

MÅTTE GÅ: Før helga fikk daværende rådmann, Sigmund Johnsen, tiltalt for korrupsjon.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK

Mandag kveld ble Svenn Harald Johannesen konstituert som ny rådmann i Rana av formannskapet.

Det skjer etter at det sist uke ble klart at daværende rådmann i Rana, Sigmund Jonhsen, var tiltalt for grov korrupsjon.

Lettet ordfører vil se fremover

Tiltalen ble tatt ut på bakgrunn av at Johnsen fikk bo gratis i en feriebolig som tilhørte en næringslivsmann i kommunen. Han kjøpte også en leilighet 300.0000 kroner under takst fra samme mann, som også er tiltalt for grov korrupsjon.

Fredag ble det vedtatt i et ekstraordinært formannskapsmøte at Jonhsen fikk tre ukers permisjon, hvor det skulle tas sikte på å avvikle arbeidsforholdet.

Kai Henriksen

LETTET: Ordfører Kai Henriksen (H) legger ikke skjul på at korrupsjonssaken har vært en belastning for kommunen.

Foto: Pressefoto fra Høyre

Ordfører Kay Henriksen er lettet over at ny rådmann snart er på plass, og han tror Johannesen er rett mann for kommunen.

– Det er kjempeviktig at vi nå får på plass en ny ledelse i kommunen, etter en lang og urolig periode, sier Henriksen.

Går fra stilling som banksjef

Nå vil Johannesen tiltre i stillingen så snart som mulig.

Johannesen kommer fra jobben som Banksjef i Nordea Bank i Mo i Rana. Han har mellomfag i samfunnsøkonomi med påbygg i regnskap og ledelse. Han har erfaring fra banksektoren og ledelseserfaring.

«Svenn Harald Johannessen tilsettes midlertidig som rådmann. Det er ønskelig at han tiltrer så snart som mulig og senest innen 10. februar. Den midlertidige tilsettingen varer fram til Sigmund Karl Johnsen sitt arbeidsforhold er avklart og eventuell ny rådmann tiltrer, dog ikke utover 1 år.»

Fra formannskapets vedtak

– Jeg er svært glad for at vi har en person på plass, som Johannesen har. Det skal bli en glede for meg å introdusere han for ledergruppen, slik at vi kan lage et godt omriss for hvordan han blir motatt i kommunen, sier Henriksen, som rett før helga fortalte at den rundt ett år lange etterforskningen av rådmannen, tærte på kommunen.

– Vi er takknemlige for at han sa seg villig til å ta på seg denne oppgaven på kort varsel.

Dette er saken: