Hopp til innhold

Kona prøvde desperat å redde mannen fra drukningsdøden

Kona kjempet for å redde mannen sin etter at han falt i havet utenfor Tjeldøya i Nordland. Men i går døde den 73 år gamle mannen av skadene.

Ramsund i Nordland

Politiet fikk melding om ulykken litt før halv tre. Mannen hadde falt i vannet rett utenfor Ramsund i Tjeldsund kommune.

Ulykken skjedde utenfor Ramsund på Tjeldøya i Tjeldsund kommune 4. januar.

– Alle opplysninger tyder på at dette er en ulykke med tragisk utfall, sier lensmann i Evenes, Tjeldsund og Skånland, Morten Hole.

Forsøkt reddet av kona

Mannen befant seg i småbåthavna i Sælebota på Tjeldøya da han falt i vannet.

Kona som var på vei til jobb, stoppet da hun så bilen til mannen og gikk ned til havna. Da hørte hun mannen som ropte på hjelp.

Hun sprang ned til havna og fant mannen sin liggende ved en flytebrygge. Hun fikk dratt ham inntil land, men klarte ikke å få han i sikkerhet.

Forsøkt gjenopplivet

Kona måtte springe tilbake til bilen for å ringe etter hjelp, og mens hun var der kom det flere personer til. Brannvesenet var også raskt på stedet, og de fikk mannen opp på land.

Lege og ambulanse kom også raskt til og de startet med gjenopplivning. Deretter ble mannen hentet av redningshelikopter og flydd til universitetssykehuset i Tromsø.

Der døde han av skadene i går kveld.

Startet etterforskning

Foreløpig vet ikke politiet hva som gjorde at mannen havet i sjøen. De starter nå etterforskning, men sier at alt tyder på at det er en ulykke.

– Vi har etterforsket saken og har snakket med en del av dem som var involvert. Vi skal foreta avhør over helgen, sier lensmann Hole.