Hopp til innhold

Ror så det svir over Atlanteren

Gutta om bord i robåten «Njord» har rodd dag og natt i 25 dager over Atlanteren – noe som har satt sine spor.

Nordlendingen Trond Bratland Erichsen (29) og Emil Eide Eriksen (26) fra Trondheim har møtt på store utfordringer på første del av den nesten 4600 kilometer lange roturen mellom Kanariøyene og Karibien, som omtales som verdens tøffeste rokonkurranse.

– I starten satt vi med boxere og med dårlig vær, fuktighet og saltvann, ga dette store gnagsår på rumpe og ballene, skriver de på sin blogg.

Og de har fortsatt over 1500 nautiske mil igjen til mål. Gutta har droppet alle klær og har i to uker rodd naken på saueskinn som har vært dynket i ferskvann. Gnagsårene skal være på bedringens vei.

Tom for strøm

Den 4. desember la barskingene ut fra Kanariøyene. De to skal ro til Barbados i Karibien i robåten «Njord» på 70 dager, og de beregner å være halvveis den 3. januar. De begynner å ane muligheten for å klare turen over på denne tiden.

De siste dagene har Emil og Trond vært strømløse, da overskyet vær har gjort det vanskelig å lade opp solcellepanelet.

Vannmaskinen har ikke fungert på noen dager og en stund hadde de kun to liter vann igjen. Nå er solen tilbake og de har fått ladet opp nødvendig utstyr.

Sola skinner og strømmen er tilbake – det er generelt veldig bra å ro Atlanteren akkurat nå. Flyvefisk har vi også sett, eksotisk for to gutter fra Norge.

Sønner av Norge

Julefeiring om bord

Njord på vei over Atlanteren

Gutta fra Norge er nesten halvveis på sin ferd over Atlanterhavet.

Foto: Google Maps

Julaften feiret Emil Eide Eriksen og Trond Bratland Erichsen jul om bord i sin robåt midt ute på Atlanterhavet.

Det ble en rar opplevelse. De fikk se folk for første gang på 3 uker, da følgebåten kom innom og hilste på.

– Om bord i båten satt en av lagene som har brutt. De så skuffet ut, og trivdes ikke med å se de andre som fortsatt var i løpet. Dette ga motivasjon for ikke å bryte selv.

Julemiddag med fenalår og lapsskaus fra Real turmat var en fryd!

Sønner av Norge

Emil og Trond ligger nå på tiendeplass blant de tolv gjenværende båtene i konkurransen.

Lang planlegging bak

Det er to år siden de to eventyrerne begynte å planlegge turen. Det første året gikk med på å gjøre grundige undersøkelser, og det siste året har gått med til knallhard jobbing.

– Det meste av tiden fram mot avreise har gått med til å jobbe med båten. Den kom til Norge fra England i november i fjor. Siden da har vi brukt veldig mye tid på å forsterke den, bygge den om til slik vi vil ha den, og å utstyre den med det utstyret vi trenger, sier Trond.

Teamet «Sønner av Norge» har også dekorert båten med norsk flagg og egen logo.

Ror konstant

Trond og Emil har også forberedt seg på et meget ensidig kosthold på turen. De skal leve av tørket kjøtt potetmos, nøtter, sjokolade og mengder med matolje.

– Vi kommer til å ro tolv timer hver i døgnet, så vi må ha i oss 7000 kalorier per dag. Å få i seg nok kalorier blir nok den vanskeligste jobben på hele turen, sier Trond.

Se video fra den første måneden her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.