Hopp til innhold

Åtteåring drept i utforkjøring

En åtte år gammel gutt er bekreftet omkommet etter en bilulykke på Tomma ved Nesna i går kveld. Føreren av bilen er bare 16 år.

Video Bilvrak

Video: En åtte år gammel gutt døde da en bil kjørte utfor veien ved Nesna i Nordland i går kveld. Føreren av bilen var 16 år gammel.

Gutten var passasjer i en bil sammen med to ungdommer. Begge ungdommene er gutter på 16 år. Politiet bekrefter at det var den ene 16-åringen som kjørte bilen. Bilen hadde kjørt av veien og havnet på taket.

Ulykken ble meldt inn til politiet av AMK klokken 21.09 fredags kveld.

– De hadde kjørt av veien på Husby. Politiet kom til stedet like før klokken 22.00. Da var ambulansepersonell og brannfolk i gang med å få løs en av personene som satt fast i bilen, melder Helgeland politidistrikt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Årsak uklar

Begge ungdommene ble fløyet til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen. Føreren av bilen kom fra kom fra ulykka uten skader, mens passasjeren pådro seg et brudd og var noe forslått.

– Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til den tragiske trafikkulykka. Åstedet blir nå undersøkt av politiet med bistand fra Statens vegvesen, opplyser Helgeland politidistrikt.

Politiet jobber nå på åstede for å gjøre tekniske undersøkelser.

– Det vil også bli gjort avhør av blant andre ungdommene så snart de har kommet litt til hektene. De er begge to fortsatt innlagt på sykehuset i Sandnessjøen, sier operasjonsleder i Helgeland politidistrikt, Bjarne Askevold.

Han sier til NRK.no at det ikke er grunn til å tro at det har vært alkohol eller andre rusmidler inne i bildet da ulykken fant sted.

Ordfører i sjokk

Ordfører i Nesna Kommune, Marit Bye.

Ordfører i Nesna, Marit Bye sier hun som de fleste andre i Nesna, er i sjokk etter den tragiske hendelsen.

Foto: Halvor Hilmersen

Tomma er et lite samfunn med i underkant av 100 innbyggere.

Ordfører i Nesna, Marit Bye er i sjokk etter å ha fått beskjed om ulykken. Hun sier at dette er en trist dag for alle i kommunen.

Det er en tragisk ulykke, og det er mange som er rammet. når det skjer i et lite lokalsamfunn som dette, hvor alle kjenner alle.

Kommunen er i gang med tiltak for å støtte de pårørende og det lille samfunnet.

– Nå har vi kallet inn kriseteamet, og vi skal sette oss ned for å se hva vi kan gjøre. Vi skal gjøre alt vi kan for å stille opp for de pårørende og alle som har behov for det. Vi skal stille opp med alt vi kan fra kommunen sin side for å hjelpe folk så godt som mulig i en slik tragisk stund.