Hopp til innhold

– Lærer slengte 13-åring ned en trapp

En lærer i 50-årene er tiltalt for å ha banket opp en 13-åring på skolen der han jobber. Læreren skal tidligere være voldsdømt.

Hendelsen skjedde på et ungdomsarrangement i Andøy kommune i Vesterålen forrige helg da læreren skal ha båret 13-åringen ut av lokalet, løftet ham opp etter halsen, slengt ham ned en trapp og slått ham flere ganger, skriver VG.

13-åringen skal ha fått konstatert lett hjernerystelse, kuttskader og hevelser og bloduttredelser i hode, nakke og halsregionen.

– Han er tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, sier politiadvokat Børge Bertelsen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Suspendert

Læreren og ungdomsklubblederen er inntil videre suspendert som ungdomsklubbleder, og han vil heller ikke jobbe som lærer så lenge rettsprosessen mot ham foregår.

Han ble i 1993 og 2003 dømt til henholdsvis ni og sju måneders fengsel for samme forhold som han nå er tiltalt for.

Læreren skal ha bekreftet at det var en episode mellom ham og gutten, men stiller seg uforstående til voldsanklagene.

– Sterkt preget av hendelsen

Lensmannen i Andøy, Yngve Isaksen Wiik, synes det er leit at slike voldsepisoder skjer.

– Det er trist, både for gutten og kommunen. Men vi skal gjøre en grundig etterforskning for å avdekke hva som har skjedd.

13-åringen var mandag kveld innom lensmannskontoret sammen med moren.

– Det står etter forholdene bra til med gutten, men han er selvsagt preget etter hendelsen. Det er også flere av de ungdommene som var vitner til voldsepisoden også, sier lensmannen.

Politiet har en formening om hva som var årsaken til at gutten ble banket opp.

– Men det ønsker jeg ikke å si noe om.

– Skal ikke skje

– Hva tenker du om at en voksen tillitsperson tyr til vold?

– På generelt grunnlag må man ha toleranse i forhold til barn og ungdom. Dette er en spesiell sak, på grunn av forskjellen i alder og styrkeforholdet mellom mistenkte og fornærmede. Dersom det viser seg at det er det som har skjedd i denne saken, er det utrolig leit at slikt skjer. Det skal ikke skje, sier han til NRK.no.