Hopp til innhold

Anita kjørte 700 meter i brennende bil: – Måtte ut av tunnelen

– Heldigvis holdt jeg hodet kaldt mens jeg ga full gass. Men jeg er veldig skjelven nå etterpå, forteller Anita Storvik etter at bilen hun kjørte tok fyr midt i en tunnel.

Bilbrann i Kjøpsvik

FULL UTRYKNING: Det tok bare noen minutter før bilen var helt utbrent.

Foto: Geir O. Smelror

Det som skulle være en hyggelig handletur i Narvik torsdag kveld, ble brått forvandlet til en branninferno for Anita Storvik og søsteren. Midt i Nipviktunnelen like før de var hjemme i Kjøpsvik begynte det å ryke kraftig fra dashbordet. Minutter senere var bilen overtent.

– Det var kjempenifst. Det første jeg tenkte var at vi måtte komme oss ut av tunnelen. Det var cirka 700 meter igjen, og derfor ga jeg full gass, sier Anita Storvik fra Kjøpsvik i Nordland.

Svart røyk

Anita Storvik

Anita Storvik satt klampen inn bånn og kom seg ut av tunnelen før bilen sto i full fyr.

Foto: Privat

Det var på vei inn i Nipviktunnelen at det elektriske anlegget å svikte og lysene slo seg av og på. Da de hadde kommet inn i tunnelen begynte det å ryke fra dashbordet.

– Jeg røyker og vi trodde først det var en sneip i askebegeret, men det var det ikke. Etter hvert ble det bare mer og mer røyk, og plutselig sto det flammer opp av dashbordet, sier Storvik.

Røyken i bilen var svart og de to i bilen måtte sveive ned vinduene for å få puste. Men de fortsatte likevel, og stoppet ikke før bilen var ute.

Gassflasker i bilen

Da begynte jobben med å tømme bilen.

– Vi hadde kjøpt to gassflasker i Narvik og dem fikk vi fjernet med en gang, jeg fikk hentet ut en del andre ting også, forteller Storvik.

– Det gikk veldig fort. Det var ikke brannslokkingsapparat i bilen, og det handlet egentlig om å komme seg lengst mulig vekk.

Lånt bil

Bilbrann i Kjøpsviktunnelen

Brannvesenet i Ofoten fikk slokket brannen.

Foto: Geir O. Smelror

Like etter sto bilen i full fyr. Da ringte Storvik til eieren av bilen og fortalte hva som hadde skjedd. Han ringte politi og brannvesen som var på stedet ganske umiddelbart.

– Bileieren ble vettskremt han også. Jeg følte meg hjelpeløs, men vi klarte å stoppe all trafikk.

Hun har gjort seg noen tanker rundt hva som kan være brannårsaken.

– Det må være noe elektrisk, tror jeg. Nødblinken fungerte heller ikke.

Nå er hun bare glad for at ingen ble skadet.

– Hovedsaken er at det gikk bra med søsteren og meg, sier Anita Storvik.

– Kunne gått verre

Brannsjef Edvard Dahl i Narvik/Ofoten brann sier på generelt grunnlag at det ikke er lurt å kjøre videre i en bil full av svart røyk.

– Nei, det er ikke å anbefale. Man bør komme seg fortest mulig ut og finne et brannslokkingsapparat som skal finnes i tunnelen. Når det er sagt forhindret disse kvinnene en tunnelbrann som kunne fått mye større konsekvenser, sier Edvard Dahl.

Brannen blir nå etterforsket av politiet.