Hopp til innhold

På jakt etter favorittbiten

Lakrisen har vært med siden 1958, men flere biter har falt bort fra Twistposen. Til irritasjon og fortvilelse for enkelte.

Twist

Elisabeth Laksosnes (til høyre) leter etter sin favorittbit, sammen med NRK-reporter Lisa Milliane Nøtnes.

Foto: Knut Løkse Nilssen / NRK

De fleste har sin egen favoritt i den berømte Twistposen. Men ikke alle biter overlever. NRKs programleder Tore Gjerløw har irritert seg voldsomt over at hans perle-sjokolade er borte fra Twistposen. Han mener Pearl er verneverdig. Men slik er det ikke.

– Jeg må innrømme at Pearl er ute. Vi måtta ta bort to biter, og så har vi heldigvis fått inn to nykommere. Det er selvfølgelig fransk nugat og aprikos, sier informasjonsjef Håkon Svebak i Kraft Foods, som kjøpte opp Freia.

HØR HVA FOLK I BODØ SIER OM TWIST:

Fra Etiopia

Twist er en konfektblanding som er laget av Freia siden 1957. Ideen til twisten kommer fra Afrika, etter en bestilling fra Etiopia Airlines, forteller informasjonssjefen.

– Da hadde vi til alt hell tatt vare på en twistmaskin fra 20-årene. Den pusset vi opp, og så kunne vi pakke inn disse dropsene enkeltvis. Snart var det andre flyselskap som meldte sin interesse for tilsvarende produkter, og så ble det etterhvert en pen bigeskjeft av det da, litt tilfeldig, sier Svebak.

Twist

FRISTELSER: Noe for enhver smak.

Foto: Knut Løkse Nilssen / NRK

Bytter ut jevnlig

Siden starten har bedriften skiftet ut biter med jevne mellomrom.

– Det er det som er spesielt med twist, at alle verner om sine favoritter. Men vi lytter til de som kjøper twist, altså forbrukerne, og denne gangen fant vi ut at Pearl måtte ut, sier Svebak.

Lakris og Cocos har vært med helt siden starten. Banasjokoladen var ute noen år etter at den kom svært dårlig ut i en markedsundersøkelse. Dette førte til protester og kampanjer, og i 2006 kom den tilbake.

Tore Gjerløw

Programleder Tore Gjerløw med sin sjokoladefavorittbit.

Foto: Gerd Elise Martinsen / NRK

HØR HELE INNSLAGET PÅ NORDLAND I DAG: