Hopp til innhold

- En drøm som går i oppfyllelse

Daniel Berntsen lover å ha fokus på Glimt i høst, men er fornøyd med at han snart får Lerkendal som hjemmebane.

Daniel Berntsen - Bodø/Glimt - Hamkam

Daniel Berntsen skal spille i RBK-drakt fra 2012.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Det er den største klubben i Norge og det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Berntsen om overgangen til Rosenborg.

Selv om Daniel Berntsen er klar for Rosenborg, er en del av avtalen at han skal spille for Glimt ut sesongen. Berntsen forsikrer Bodø/Glimt-fansen at all fokus vil være på de gule i høst.

– Jeg er jo kjempeglad for å få denne muligheten, men akkurat nå er fokuset på Glimt, så jeg gleder meg til fortsettelsen av den spennende høstsesongen, sier Daniel Berntsen til NRK.no.

– Ikke for ung

Berntsen er overbevist om at det er akkurat rett tidspunkt å dra til Trondheim.

– Jeg mener at jeg er klar, og hvis det ikke hadde vært tilfellet, så hadde jeg aldri dratt så tidlig. Jeg kan bidra med kreativitet og håper å innfri forventningene, sier han.

Etter det NRK.no kjenner til skal avtalen ha en totalramme på rundt fire millioner kroner, der selve overgangssummen ligger på mellom to og tre millioner kroner.

– Rett klubb

Glimt vil få en sum penger ut fra antall kamper Berntsen spiller i RBK-trøya, i tillegg til at klubben har sikret seg en videresalgsprosent. Etter det NRK.no erfarer skal videresalgsprosenten være høyere enn det som oppfattes som «vanlig» for liknende overganger.

Berntsen har vært i Glimt siden han var 12-13 år.

– Jeg har hatt gode utviklingsmuligheter i Bodø/Glimt, men jeg føler meg klar til å ta et nytt steg, og da mener jeg Rosenborg kan være rett klubb for meg, sier Berntsen til NRK.no.

– Vil forsterke Rosenborg

Mange husker nok at tidligere Glimt-spiller Runar Berg la opp etter at han ble byttet ut mot Daniel Berntsen og så unggutten fosse ned mot dødlinjen mot Sandnes Ulf tidligere i fjor høst.

Berg mener det er riktig av Berntsen å forsøke seg i RBK.

– Jeg tror faktisk det er riktig av ham. Det er likevel bra at han blir her resten av sesongen og kan hjelpe Glimt, sier Runar Berg.

Den tidligere midtbanedirigenten mener Berntsen vil forsterke Rosenborg betraktelig.

– Daniel er en kjempegod spiller og har vært helt utrolig i år. Han kan styre et helt lag. Med Daniel på plass tror jeg Rosenborg er tilbake i toppen av norsk fotball og vil gjøre det bra ute i Europa, sier Berg.

Akkurat det setter Berntsen pris på å få høre.

– Runar har jo vært forbildet mitt i alle år, og når han sier noe slikt, så er det noe jeg selvfølgelig setter pris på, sier 18-åringen.