Hopp til innhold

Sortlandsjente ble hele Norges frøken

Norges nye «Frøken Norge» ville aldri vært med på «Paradise Hotell». – At det bare går i festing er ikke noe for meg, sier hun.

Anna Zahl vant Frøken Norge

Anna Zahl fra Sortland vant i går «Frøken Norge».

Foto: Privat

Lørdag kveld vant Anna Zahl det 25. Frøken Norge som ble arrangert på Storefjell. Der overbeviste hun både fag-og folkejuryen om at hun skulle vinne.

Fagjuryen bestod av Lillian Müller, fjorårets «Frøken Norge» Mariann Birkedal, og missegeneral Geir Hamnes.

Ikke «Paradise»

– Det er vanskelig å beskrive for det er så mye følelser. Jeg har nok ikke helt landet helt enda, det er nok noe som kommer etter hvert, sier Anna Zahl om å vinne konkurransen.

Selv om den 23-årige blondinen Anna Zahl ble Frøken Norge på lørdag, kunne hun ikke ha vært med i Paradise Hotel.

– Å være i hus med en del mennesker mann skal konkurrere med penger om og det kun går i festing er ikke noe for meg. Jeg liker jo å ta meg en fest, men har ikke noe behov om å få det på TV, sier Sortlandsjenta.

– Må være nøytral

Å være modell betyr også at man må svare på ulike spørsmål. Anna mener en «Frøken Norge» vinner må være litt påpasselig med hva hun sier.

– Man må være en jordnær person som ikke legger ut sine meninger om alt for mange ting. Man må sette seg inn i forskjellige ting og være litt nøytral. Man kan ha sterke meninger, men det er viktig man kan holde seg oppdatert på det som er aktuelt, forklarer hun.

NRK tok Anna på ordet og testet hennes kunnskaper i den litt useriøse utspørringen.

Kan bli verdens peneste

Anna får også representere Norge i den 60. Miss World-konkurransen, som går av stabelen i London 6. november.

– Det hadde vært en drøm som hadde gått i oppfyllelse. Jeg har troen på at kan gjør det bra, men jeg må ikke måle meg opp mot alle de andre deltagerne. Jeg får bare være meg selv og gi alt, sier Anna Zahl.