Hopp til innhold

Tango i kveldssola

1150 personer hadde tatt turen til Keiservarden for en oppvisning i argentinsk tango.

Det er ikke hvert år det er finvær når konserten på Keiservarden under musikkfestuka skal avholdes. I 2009 var tåka så tjukk at konserten med den verdenskjente musikeren Katie Melua måtte flyttes til Bodø Spektrum.

Men i år var værgudene på arrangørenes side. Dermed kunne publikum nyte argentingsk tango med Landegode og Lofotveggen som bakteppe.

Knut Erik Sundquist NMFU

Knut Erik Sundquist er musikkfestukas festivalprofil.

Foto: Steinar Rostad Breivik / NRK

Festivalprofil Knut Erik Sundquist spilte kontrabass i tangoensemblet. Han har over lang tid gått med et ønske om å få spille på denne konserten.

– Jeg sa det tidligere at det hadde vært kjempearti å få spilt på Keiservarden igjen, sier Sundquist som har gjort akkurat det også én gang tidligere.

– Perfekt for meg

Sundquist medvirket da Leif Ove Andsnes og The Midnight Sun Trio spilte på taket av Bodø under musikkfestuka i 2006, og er fornøyd med å nok en gang ha fått muligheten.

– Man vet ikke om man får sjansen, men når jeg nå fikk det så var det perfekt for meg.

I tillegg til Sundquist på kontrabass, spilte Atle Sponberg (fiolin), Marcelo Nisiman (bandoneon) og Nils Anders Mortensen (piano) i tangoensemblet, mens Chiche Núñez og Karin Solana danset til musikken.

Tango Keiservarden NMFU

De argentinske danserne Chiche Núñez og Karin Solana danset i naturskjønne omgivelser.

Foto: Steinar Rostad Breivik / NRK

Populære konserter

Bo Kaspers Orkester på Nyholmen Skandse var utsolgt. Det var også konserten med festivalprofil Knut Erik Sundquist og hans kjente onkel, skuespilleren Bjørn Sundquist. Åpningskonserten med L’ Arpeggiata var nesten fullsatt.

Og selv om ikke oppmøtet på Keiservarden i år kan måle seg med da Leif Ove Andsnes trakk 3000 pubklikummere i 2006, har ikke musikkfestdirektør André W. Larsen noen grunn til å være misfornøyd med åpningshelga.

– Jeg er kjempefornøyd, sier Larsen til NRK.