Hopp til innhold

Hør eksklusiv smakebit med Moddi i nedlagt sildoljetank

En gang rommet den flere titalls kubikk med sildolje. I dag blir den nedlagte sildoljetanken på Melbu kalt Nord-Norges beste konsertscene. – Helt ekstremt, sier artisten Moddi.

Video aca48343-602e-442a-9a7e-732a31577220.png

Moddi i sildoljetanken

I morgen kveld er det alvor, da skal Senja-artisten Pål Moddi Knutsen framføre sine nye låter i sildoljetanken Neptun under festivalen Sommer-Melbu.

Som å braklande fra en trampoline

Lørdag kveld var det lydsjekk, og det var en litt småforvirret artist som møtte NRK.no da han kom ut i kveldssola igjen.

– Det var høvelig ekstremt. Det var akkurat som hoppe av en trampoline. Du deiser i gulvet med et brak og lurer på hvor det ble av spretten. Det skal bli godt å komme inn igjen, smiler han.

Måtte sove med lyset på i Oslo

Det har vært en tid for Moddi. Han har holdt 10–15 konserter i Europa og England. Like før klokka 17 lørdag kom mottakeren av A-has talentstipend på en million til Vesterålen – etter ei uke Oslo.

Moddi i sildoljetanken på Melbu

Moddi og musikerne er spente på møtet med tanken.

Foto: Kolbjørn H. Larsen

– Første kvelden i hovedstaden måtte jeg slå på lyset over senga for å få sove. Sånn er det å ha vendt seg til å sovne til midnattssol.

Og det ble en spesiell opplevelse å komme inn i konserttanken.

– Det var som å komme inn i et digert univers. Klanger overalt. Alle lyder vi lager setter får 17 sekunder etterklang. Ingen kommer til å tørre å trø hardt eller å lage en høy lyd under konserten i morgen, sier Moddi til NRK.no.

Senja-artisten er litt spent foran konserten søndag kveld.

– For meg blir det en dobbel spenning. Det er ikke bare et nytt lokale, men jeg har også skrevet noen nye sanger. Det har jeg ikke gjort på to år.

– Ren, skjær magi

Moddi på Melbu, klar for sildoljetanken

– Jeg tror det er en grunn til at det er akkurat vi som skal spille i tanken, sier Moddi.

Foto: Kolbjørn H. Larsen

Arrangør Jon Lauvland Pettersen i Sommer-Melbu kan ikke tenke seg en bedre match til den nedlagte sildoljetanken.

– Hans vare, keramikkskjøre musikk burde være skreddersydd for en sildoljetank. Legger du til at tanken har fri sikt til Lofotfjell og Norskehavet, og at Moddi kan vise til titler som «Magpie-eggs» og «Krokstavsemne», peker alt i retning at Moddi er vår mann denne julikvelden, sier han.

Og Moddi selv er ikke uenig:

– Jeg tror det er en grunn til at det er akkurat vi som skal spille i tanken. Musikken og lokalet passer som hånd i hanske, sier han til NRK.no.