Hopp til innhold

– Hold hendene under dyna!

Sesong to av Trekant er i anmarsj, og oppfordringen fra manusansvarlig Maria Bodøgaard er klar. Det blir neppe snillere denne gangen.

Maria Bodøgaard bestemmer hva Trekant skal handle om.
Foto: Privat

– Det er veldig gøy å finne ut av hva det skal handle om. Hva skal vi finne på i den seksuelle verden i år?, sier Maria Bodøgaard.

Det er jobben hennes å finne ut av akkurat det. bodøjenta ble landskjent da hun kapret programlederjobben i TV-kanalen The Voice. Som manusansvarlig i Trekant setter hun nå dagsorden for NRKs seksualopplysning. Planleggingen av programmets andre sesong er godt i gang.

Stresspupp

– Vi pønsker ut hva våre nye deltakere skal gjennom, vi skriver spørsmål til dem, og ting vi vil at de skal finne ut av i løpet av serien, sier Bodøgård.

Det er nok av inspirerende effekter under manusforfatternes idémyldringer.

– Vi har stresspupper (stressputer formet som pupper) som vi klemmer på, i tillegg har vi en del sexleketøy, og noen utgaver av Cupido liggende på bordet, forteller Bodøgaard.

Hun forsikrer om at det ikke skorter på ideer.

– Nei, herregud, det er jo så mye å ta av!

Monsteret var helt ufarlig

Til å begynne med vakte det mye oppstuss, programmet som skulle bli en av NRKs største suksesser. Men snøftene fra moralens voktere stilnet i takt med oppslutningen rundt programmet. Kanskje var det ikke så hårreisende som først antatt?

Trekant, beste nyskaping

Programledere og deler av Trekant-redaksjonen (Maria Bodøgaard til venstre) med en fortjent gullrute.

Foto: Frank Bremnes / NRK

Trekant satte seerrekord og suksessen var et faktum. I tillegg ble den freidige nysatsingen nylig belønnet med både "beste reality" og "beste nyskapning" under Gullruten. Bodøgaard innrømmer at det har vært godt å se det snu på den måten.

– Det var helt fantastisk artig. Det er deillig å ha vært med på å skape noe folk har trodd har vært et monster, men som så viser seg å være et lite, ufarlig barn, sier Bodøgaard.

Hva den voldsomme suksessen skyldes kan hun bare spekulere i.

– Sex angår alle. At vi tør vise ting som andre ikke gjør, og som folk kanskje ikke en gang vet at finnes bidrar til større åpenhet. Det at vi i tillegg gjør det med en morsom vri normaliserer sex, og det tror jeg også har mye å si, sier Bodøgaard.

Nye deltakere

– Deltakerne i fjor var helt rå. De var nyskgjerrige og naturlige og gjorde en kjempeflott jobb. Det ønsker vi oss av deltakerne i år også, sier Bodøgaard.

Det har vært en enorm pågang av søkere til sesong to. Innholdet i søknadene vitner om at de håpefulle programlederspirene tør mer i år.

– Søknadane i år er tydeligere og ærligere enn i fjor, og søkerene byr på seg selv både når det kommer til fantasier, erfaringer, flauser og sorger, sier castingansvarlig Jennifer Bråthen.

Det er dermed ingen grunn til å tro at Trekant skal bli noe tammere enn sist. Kanskje lykkes programmet ytterligere i å normalisere sex, og kanskje blir nordmenn enda rundere i kantene.

Manusforfatter Maria Bodøgaard mener alle har godt av å slippe seg litt mer løs, og oppfordringen lyder som følger:

– Hold hendene under dyna! Det er lov.

Her kan du se siste episode i forrige sesong:

Video Trekant (Episode 8:8)

Trekant (Episode 8:8)