Hopp til innhold

Nå blir det full storm i Nordland

Hold deg fast, for nå blåser det opp til storm langs kysten.

Storm Bodø

Nå blir det både storm og vått i hele fylket. Her fra en tidligere storm på moloen i Bodø.

Foto: Malvin Eriksen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nå må du holde på topplua, for nå blir det sterk vind i hele fylket. Det blir et urolig vær og lavtrykkene står i kø for Nordland de neste dagene.

– Det utvikler seg nå et helt nytt fersk lavtrykk vest for Nordland som gir vind i dag, og så kommer det et nytt lavtrykk som ligger sør i Atlanterhavet og som kommer til fylket i morgen, sier Vidar Eng, vakthavende statsmeterolog ved Meterologisk institutt i Tromsø.

Byger

Det er nord i fylket vinden vil merkes best. I dag vil det først på dagen blir sørlig stiv kuling på kysten, og så vil den øke til sørlig sterk kuling i ettermiddag på Helgeland. Lenger nord vil det bli snakk om sørlig liten storm, men dette vil etter hvert minke.

I tillegg til at det blir en del vind, kan det være lurt å være forberedt på regn og snø fra himmelen.

– Det blir en del bygevær, først og fremst regnbyger, men også snø- og sluddbyger i indre og høyereliggende strøk, sier Eng.

Stormen rev av tak i Vesterålen

Her har stormen revet av tak i Vesterålen i fjor høst.

Foto: Stein Inge Pedersen / NRK

Full storm

I morgen starter det rolig på vindfronten, men så øker det på etter hvert.

– På ettermiddagen blir det sørvestlig sterk kuling, mens det på kvelden kortvarig vil øke til full storm, sier statsmeterologen.

Mest vind blir det ifølge statsmeterologen på slutten av ettermiddagen og begynnelsen av kvelden i morgen. Vinden vil likevel ikke gi seg etter morgendagen.

– Det blir mye vind hele uken, og veldig få pauser, forteller meteorolog Trond Robertsen ved Værvarslinga i Nord-Norge til yr.no.

Vinden vil merkes også på bankene.

– Det blir en del bølger på bankene, 3-7 meter i dag, mens det i morgen blir 4-6 meter først på dagen og 7-11 meter på slutten av dagen, avslutter Vidar Eng, vakthavende statsmeterolog ved Meterologisk institutt i Tromsø.

Send inn dine stormbilder til nordland@nrk.no!
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.