Hopp til innhold

– Imponerende snuoperasjon av Glimt

Bodø/Glimt har gjennomført en fantastisk økonomisk snuoperasjon, det mener direktøren i Norsk Toppfotball.

Bodø/Glimt - Christian Berg

Christian Berg kan juble for at Bodø/Glimt endelig kan konsentrere seg om det sportslige.

Foto: Dan H. Klaussen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Glimt var nær en konkurs i fjor høst, men nå er de på vei mot å bli gjeldfri.

Snuoperasjonen har blitt lagt merke til i fotball-Norge, hvor Glimt nå er en av veldig få klubber som driver med overskudd.

– Det er bare å gratulere Bodø/Glimt med den snuoperasjonen de har gjennomført. Det er ingen tvil om at Glimt er blant de klubbene som har hatt den tøffeste reisen for å snu underskudd til overskudd, sier Nils Røine i Norsk Toppfotball.

– En normal bedrift ville vært konkurs

Og gratulasjoner er utvilsomt på sin plass.

I fjor høst hadde gultrøyene en samlet gjeld på cirka 40 millioner kroner. De ansatte og spillerne måtte vente på å få utbetalt gjeld gang på gang.

– En normal bedrift ville nok ha vært konkurs, men vi har klart å få dette til og vi har hatt stor hjelp fra mange aktører og vi vil sende en stor takk til alle som har hjulpet, sier administrerende direktør Bjørn Tore Hansen.

I perioden fra 2008 og frem til i dag har klubben klart å redusere bedriftskostnadene fra 60 millioner til 30 millioner kroner.

Samtidig kom opprettelsen av investorselskapet Nordland Glimt AS som ryddet unna mye av gjelden og sørget for at klubben kan drives i pluss.

En lettet Runar Berg

Runar Berg har vært aktivt med på bergingsaksjonen til Bodø/Glimt. Han er utrolig glad for at klubben i hans hjerte har berget seg.

– Det betyr alt. Det har vært en stri tørn i mange uker. Nå er vi i mål og kan begynne å tenke på det sportslige. Det er lysere tider på vei, sier han.

Den økonomisk ryddesjauen Glimt har vært igjennom skal være avsluttet i løpet av mars eller april.

Hvilke forventinger har du til Bodø/Glimt foran årets sesong?