Hopp til innhold

Slik skal hun bli verdensmester i toppløsaking

Tirsdag åpnet påmeldingen til VM i toppløsaking i Lofoten. Regjerende norgesmester June Grønseth satser på verdensmestertittelen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
June

June Grønseth er regjerende norgesmester og skal prøve seg på verdensmestertittelen.

Foto: Veronica Aanesen

Onsdag går VM i Oslo av stabelen med åpningsseremoni og full fres, men i Laukvik i Lofoten er det et annet mesterskap de ser frem til. Nemlig VM i toppløsaking.

Vil du være med på årets happening i Lofoten er det bare å krysse av kalenderen 12. mars, sier toppløsgeneral Sten Hansen til NRK.no.

Han har fått bekreftet at fjorårets norgesmestere både på kvinne- og herresida stiller i år også. Hansen synes det er artig at søringene kommer nordover for å ake. June Grønseth (44) fra Asker vant kvinneklassen i fjor og er regjerende norgesmester. I år har hun funnet seg det perfekte akebrett etter en lang jakt.

– Jeg skal prøveake det nye brettet i helga. Jeg må finne den beste typen smøring for å komme seg raskest mulig ned bakken. Men det blir ingen foreberedelser for å gjøre seg pen og vakker. Jeg orker ikke solarium og får forbli vinterblek, ler norgesmesteren.

Håper på tøffere konkurranse

Grønseth mener det ble en lett seier i fjor, og håper på minst 50 motstandere i dameklassen i år og er bestemt på å holde VM-tittelen i Norge.

– Jeg håper det blir skikkelig konkurranse i år. Det skal være noen danske piker som har vist interesse.

Allerede i dag er 27 akere meldt seg på til akekonkurransen om to uker.

Skal bli verdensmester

Toppløsmesteren har store forventninger til årets arrangement.

– Jeg går for verdensmestertittelen. De har jo flyttet og preparert en ordentlig bakke. Det blir gode forhold i år.

Grønseth har en egen kalori-strategi for å la Norge få seieren.

– Jeg må sørge for god gli og litt trening. Det må ikke forbrennes for mye. Jeg satser på å legge på meg et par ekstra kilo på baken for å få god fart, sier Grønseth.

Var med på å starte det hele

June Grønseth var sammen med Sten Hansen med på å sette igang med det hele. Hun ba Hansen stelle i stand, så skulle hun stille.

– Det er veldig positivt for bygda og settes på kartet med slike arrangementer. Når man er stor i kjeften, må man jo bare stille opp. Mange sørfra synes det er tøft og skulle gjerne vært med, men det er jo lang reise.

Hær e d bare å fikse frontpartiet å hive sæ ut i det.

Innlegg på topplosaking.com

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bedriftslag

Toppløsgeneral Sten Hansen er fornøyd med å ha fått telefon fra dansker som var interessert i komme nordover og gleder seg til et internasjonalt tilsnitt.

– På Facebooksiden VM i toppløsaking sier 456 medlemmer at de skal delta og 497 at de kanskje skal delta. Tror du det blir så mange?

– He, he, nei. Men det blir garantert flere enn i fjor. Nytt i år er at flere bedrifter stiller lag, og det kan bli artig, tror han.

Dett va dett... Då e d bærre å fløtt heim..

Innlegg på topplosaking.com

Nedringt av medier

Medieinteressen er det heller ingen ting å si på.

– Både TV-kanaler og aviser både i sør og nord sier de skal komme. Vi som startet med dette for å skape blest om bygda er selvsagt svært fornøyd. Vi lover å lage en skikkelig dugnadsfest hvor målet er å ha det artig, sier Hansen.

Han har fått med seg at det i helga ble arrangert et aldri så lite akemesterskap i Tyskland også – to uker før VM i Lofoten.

Tyske modeller

Den årlige toppløse akekonkurransen i tyske Braunlage.

TYSK KONKURRENT: Feststemte tyskere stilte toppløse i akekonkurransen som arrangeres i de tyske Harz-fjellene, ikke langt fra byen Braunlage.

Foto: MATTHIAS BEIN / Afp

– Jeg er ikke imponert. For det første er de damene innleide modeller. Dette må være en pr-jippo for å tjene penger. Hos oss er det gratis både å delta og være publikum. Vi serverer publikum ekte vare og glade amatører fra topp til tå, sier Hansen.

Aaaahhhh det e så herlig å sjå at det e full kretivitet i Laukvik/Sandsletta-sjelene, og at humoren og galskapen er på stigende kurs. En fryd for auan

Innlegg på topplosaking.com

Men han er litt misunnelig på de store hordene av publikum tyskerne greide å mobilisere. Mer enn 17.000 trosset minusgradene i byen Brunlage i de tyske Harz-fjellene for å få med seg arrangementet.

– Vi håper på minst 1000 i år. Vi tar også tar i bruk en helt ny VM-bakke i sentrum av Laukvik. Den nye bakken er profft planert, sier Hansen.

Video nsps_upload_2010_3_15_16_49_41_735.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.