Hopp til innhold

Mistet alt - Men narvikbryterne nekter å gi seg

For ett år siden mistet Narvik atletklubb treningssalen sin i Idrettens Hus. Nå arrangerer de Nord-Norgesmesterskap i bryting i helga. Vi nekter å gi oss, sier stolte narvikbrytere.

På brytermatta vinner Eric Barth kamp etter kamp under NNM i bryting. Men det har ikke bare vært plankekjøring for 24-åringen og de andre fra Narvik atletklubb.

I februar i fjor ble Idrettens Hus vannskadet og de 40 aktive bryterne sto uten treningsal. Og alt av utstyr ble spredt rundt på provisoriske oppbevaringsplasser.

En skole utenfor byen ble det nye tilholdsstedet, men for mange av ungdommene uten førerkort er det vanskelig å komme seg dit. I dag har de mistet omlag 10 brytere, noe Eric Barth merker godt.

– Det er jo en kjepp i hjulet. Forsvinner ungdommene, forsvinner også mange engasjerte foreldre. Det er det som er det store tapet, å miste mye av støtteapparatet rundt. Så sånn sett kjennes det godt, sier Barth.

– Fikk sjokk

90 brytere fra ni nord-norske klubber kjemper mot hverandre i Ankeneshallen i helga.

På matta står Svein Sommerseth og dømmer flere av kampene. Som leder av atletklubben fikk han problemene i fanget da treningssalen fløt over av vann og utstyret ble spredt rundt i hele byen.

– Det kom jo som et sjokk på oss da Idrettens Hus stengte, så vi ble sjeleglad da vi ble tilbudt dette lokalet. Det er utfordrene at vi har utstyret lagret på litt forskjellige plasser, men det har gått bra. Vi har tatt hit det mest nødvendige, men vi har noe på Idrettens Hus som bare ligger i en dunge alt sammen og er umulig å få ut på grunn av byggearbeidene der, sier Svein Sommerseth.

Står på

Likevel var det aldri aktuelt å si fra seg mesterskapet.

– Når det er vår tur, er vi bare nødt til å slå til. Når vi er litt hemmet og vi mangler utstyr og lokaler, kan vi jo ikke bare legge oss ned og forfalle. Så vi må bare stå på, sier Svein Sommerseth.

Bryteren Eric Barth ser heller ingen hindring i å arrangere et mesterskap uten den faste idrettshallen.

– Vi er trygg på at vi klarer å levere et bra stevne uansett, for vi har såpass erfaring. Vi sa tidlig at dette ikke skulle senke oss, sier Sommerseth.