Hopp til innhold

Veien åpen etter snøskred

Vegmyndighetene har nå ryddet fylkesvei 751 inn til Beisfjord.

raset på Beisfjordveien

RYDDES: Beisfjordveien skal ryddes iløpet av dagen.

Foto: Berit Hergot

Like før klokken sju fredag kveld gikk det et 250 meter bredt snøras over fylkesvei 751 mellom Narvik og Beisfjord. Alle tilgjengelige redningsressurser ble sendt til området.

Åpnet

Statens Vegvesen melder at Beisfjordveien nå er åpen i begge retninger.

Utløste full alarm

Politiet iverksatt en større leteaksjon fordi det fredag var stor trafikk på veien der raset gikk. Derfor ble det satt inn både hunder og dykker i letingen i tilfelle kjøretøy skulle ha blitt feid på sjøen av snømassene.

– Vi har ikke funnet noen personer og har heller ikke fått inn noen meldinger om noen som er savnet, sier operasjonsleder Grete Birkeland i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Politiet ble varslet om raset klokka 18.45 fredag kveld. Raset ble undersøkt av lavinehunder og dykkere undersøkte havet nedenfor raset, uten at det ble gjort funn.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Skredfare

Det er ikke meldt om spesielt stor skredfare i Nordland. Derimot varslet Norges Geotekniske Institutt markert rasfare på Vestlandet og i Troms. Politiet i Troms ber folk som skal ut på tur i helgen, være forsiktige.

Norges Geotekniske Institutt (NGI) har varslet politiet om snøskredfaren i Troms. Både der og på Vestlandet er skredfaren markert, og ligger på nivå 3 på den europeiske skredfareskalaen som går fra 1 til 5. 5 tilsvarer meget stor skredfare.

– Skredfaren er markert. Det har snødd ganske mye den siste uken. Dessuten har det blåst en del, noe som medfører økt skredfare, sier skredekspert Stein Bakkehøi ved NGI til Bergens Tidendes nettutgave.

Politiet i Troms ber folk som skal ut i friluft i helgen om å være varsomme.

– Ferdsel i skredutsatte områder bør unngås på grunn av snøskredfaren, sier politistasjonssjef Kurt Pettersen i Tromsø i en pressemelding.

Brattheng med helling over ca. 30 grader bør unngås ved markert skredfare, advarer politiet.

Det er liten risiko for at skred skal ramme bebyggelse, men NGI ser ikke bort fra at skred kan nå utsatte veistrekninger i det nordnorske fylket.