Hopp til innhold

Trafikkofrenes dag markeres i Bodø

Lørdag var det en sterk minnemarkering for de 22 trafikkdrepte i Nordland.

Minnesmarkering trafikkofre Bodø

22 KORS: Politistudenter stod med 22 kors langs riksvei 80 utenfor Bodø i dag. Et for hvert av trafikkofrene i 2010.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med ulykka i Lavangsdalen friskt i minnet var det for mange sterkt å møte 22 kors langs riksvei 80 – et for hver av de trafikkdrepte i 2010.

I fjor omkom 22 personer i trafikken i Nordland, noe som er en dobling fra året før. Ingen andre steder i Norge har økningen vært så stor. Lørdag arrangerte Landsforeningen for trafikkskadde og Den norske kirke minnemarkering for alle dødsulykkene på veiene i Nordland i 2010.

Kan skje alle

Tore Jeremiassen, trygg trafikk

Tore Jeremiassen i Trygg Trafikk

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Distriktsleder i Trygg Trafikk, Tore Jeremiassen, ønsker at folk kan tenke at uhell kan skje alle.

– Vi ønsker at alle skal tenke seg om når det gjelder trafikksikkerheten. Vi håper dette er en vekker for bilister og at de opptrår mer fornuftig i fremtiden, sier Jeremiassen.

Langs veien i kulda står politistudentene med hvert sitt kors, mens bilene passerer sakte forbi. Alle etater som har med trafikkulykker og gjøre er tilstede.

Sterkt syn

Lars Rune Hansen

Lars Rune Hansen

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Forbipasserende trafikanter beskriver det som en kraftig opplevelse å se korsene langs veien, og tror at dette påvirker folk.

– Det er bedrøvelig å vite at det er så mange som dør på veiene i Nordland. I min jobb som trafikklærer har jeg opplevd at vi klager ofte på veiene, men vi må tenke på hva vi som sjåfører gjør og, sier Lars Rune Hansen.

Christer Gjerstad Brendsholm

Christer Gjerstad Brendsholm

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Man tenker jo på alle de familiene som er etterlatt, og jeg håper trafikantene tenker seg litt mer om. Det var sterkt og se korsene, og barna skjønner også dette, sier Christer Gjerstad Brendsholm.

Trafikkofrenes dag fortsetter med apeller i Glasshuset i Bodø og minnegudstjeneste i Domkirken.