Hopp til innhold

Må svare om leilighetsskjøp og Tyrkia-ferie

Rana-rådmann Sigmund Johnsen fikk bo gratis på ferie og fikk kjøpe en leilighet under takst fra en lokal næringslivsaktør.

Rådmann Sigmund Johnsen i Rana

SVARER NÅ: Rådmann Sigmund Johnsen har hele tiden hevdet sin uskyld etter

Foto: Øystein Nygård

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Rådmann Sigmund Johnsen i Rana forklarer seg i dag for kontrollutvalget i kommunen. Leder av kontrollutvalget, Allan Rognan ser fram til rådmannens forklaring.

– Vil ha alle kort på bordet

Rådmann Sigmund Johnsen i Rana

Rådmann Sigmund Johnsen på vei inn til møtet i kontrollutvalget.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg

– Vi ønsker å få klarhet i forhold som kan ha betydning for saken. En ting er hva som skrives og snakkes om i media. Noe annet er hva rådmannen selv kan innestå for. Jeg har nok en fornemmelse at vi vet mye allerede, men det er viktig at vi får alle kort på bordet, sier han.

Opposisjonen i Rana stilte seg sist uke bak rådmannen i kommunen, etter at det i går ble kjent at han skal granskes for å ha nære forbindelser til næringslivs-aktøren Cafel Karan. Frp uttalte da at rådmannen ikke gjorde noe galt da han fikk kjøpe en leilighet 300.000 under takst og låne et feriehus gratis.

Hevdet sin uskyld

Video Rådmann i Rana får støtte

Til NRK.no sier rådmann Sigmund Johnsen at han ikke kan forstå at han har opptrådt krikkverdig, og avviser sammenblanding av roller.

– Det er ikke snakk om noen sammenblanding av roller her. Mellom meg og Karan har det ikke vært noen forretningsmessige bånd. Det er bare bra at saken nå kommer på bordet når det verserer så mange rykter, sier Johnsen.

Rådmannen sier han aldri har lagt skjul på ferieturen til Tyrkia.

– Jeg har vært åpen om alt og har ikke forsøkt å holde noe hemmelig. Jeg fikk tilbud om å låne leiligheten hans i Tyrkia og takket ja til det. Det er ikke noe galt i å låne hans leilighet. Jeg har flere ganger spurt hva jeg var skyldig Karan, men fått til svar at han ikke ville ha noe, sier Johnsen til NRK.no.

Han bekrefter at han kjøpte leiligheten for 1,7 millioner kroner. Det ble i ettertid klart at det forelå en takst på 2 millioner kroner.

Eiendoms-baron

Cafer Karan

Cafel Karan eier restuaranten Babettes, og er en sentral næringsaktør i Mo i Rana.

Foto: Øystein Nygård

Cafel Karan eier restuaranten Babettes, og er en sentral næringsaktør i Mo i Rana. Nå skal Cafel Karan nære forbindelser med rådmannen i kommunen granskes.

Karans restaurant ligger i Stako-bygget i sentrum av byen, som er eid av kommunen. Når kommunen skal det bygge ut til høgskolesenter, vil Karan blant annet drive kafedriften. Likevel hevder han at han ikke ønsker å oppnå fordeler av vennetjenestene han ga til rådmannen.

Møte i kontrollutvalget i Rana kommune

Møte i kontrollutvalget i Rana kommune.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK