Hopp til innhold

Morløs rådyrkalv flyttet inn i garasje

Etter at moren ble påkjørt og drept søkte denne rådyrkalven tilflukt i en garasje. Ville du kastet ut bambi? Det ville ikke Alice Jenssen heller.

Alice Jenssen fikk Bambi-besøk på julaften

BOR I GARASJEN: Den vesle rådyrkalven har funnet seg godt til rette i garasjen til Alice Jenssen.

Foto: Privat

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Rådyr generelt sliter vinterstid, og «Lillejento» er liten og alene. Hadde hun ikke fått mat og husly er sannsynligheten stor for at hun ville dødd, sier Alice Jenssen, som har påtatt seg ansvaret som matmor for rådyret hun har kalt «Lillejento».

Det var på selveste julaften Jenssen og samboeren oppdaget det lille rådyret som hadde søkt tilflukt i garasjen.

Moren ble påkjørt

Siden det første snøfallet i høst har det hver eneste dag gått to rådyr og beitet i hagen til Alice Jenssen i Leirfjord på Helgeland. Jenssen konkluderte raskt med at det var mor og datter, ettersom størrelsen på de to dyrene var forskjellig.

Men så leste Jenssen i avisen at det var blitt påkjørt et rådyr i nabolaget, og ikke lenge etterpå flyttet et morløst rådyr inn i garasjen.

– Jeg er ganske sikker på at det var moren som ble påkjørt. Det lille rådyret har vært her alene helt siden julaften, sier Jenssen.

Elsker druer og banan

– Hun har sikkert også valgt garasjen fordi det er trygt sted. Hun er ute tråkker forbi kjøkkenvinduet hver dag, og holder seg nært i området. Mellom to og fire på dagen ligger hun ofte i garasjen. Det samme gjør hun hver natt, sier matmoren.

Alice Jenssen fikk Bambi-besøk på julaften

Alice Jenssen fikk Bambi-besøk på julaften.

Foto: Privat

Jenssen strekker seg langt for at gjesten i garasjen skal ha det så bra som overhodet mulig. Hun har kjøpt inn høy for at «Lillejento» skal ligge godt og en stor matskål, slik at gjesten aldri skal sulte.

– Hun er ganske kresen og vil i hvertfall ikke spise høy. Favorittmaten er druer, kinakål, pære og banan. Jeg har også kjøpt havre, så hun får i seg korn, forteller Jenssen.

Nabolaget er engasjert

Etter at Helgeland Arbeiderblad skrev om Alice og «Lillejento» tirsdag, har flere tatt kontakt med Jenssen for å hjelpe til.

– En lokal matbutikk i nabolaget spanderer frukt og grønt som de ellers ville kassert. Det ringte også en mann jeg aldri har snakket med før for å gi meg råd. Han hadde lang erfaring med å fore rådyr, og ville gjerne gi meg flere nyttige tips, sier hun.

Fikk besøk

Alice Jenssen fikk Bambi-besøk på julaften

'Lillejento' har funnet seg godt til rette, og virker ikke å være spesielt redd for mennesker.

Foto: Privat

Selv om moren er død har «Lillejento» likevel ikke vært helt uten artsfrender. 5. juledag dukket det opp to nye rådyr i hagen til Alice Jenssen.

– Det kom to andre voksne rådyr og var sammen med henne. Hun forsvant sammen med dem og var borte hel dag, men dagen etter var hun tilbake på plass og har vært her siden, forteller reservemoren som er beredt til å holde liv i rådyret til det kan klare seg selv når snøen forsvinner.