Hopp til innhold

Løytnant og stand up-komiker vekket P3-lytterne

Med selvskrevet «wake up call» vekte løytnant og stand up-komiker Erlend Osnes (32) P3-lytterne fra Bodø.

Erlend Osnes i P3 Morgen sendt fra Bodø

Stand up-komiker Erlend Osnes hadde skrevet et motivasjonsnotat til P3-lytterne som han framførte med stor bravur.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det er programlederne Ronny Brede Aase, Live Nelvik, Yngve Hustad Reite og den utegående reporteren Silje Nordnes inntok studioet i NRK Nordland i morges og sendte hele P3 Morgen fra Bodø.

På forhånd hadde P3-gjengen invitert publikum til å komme med tips om gjester de burde invitere i studio, og fikk overraskende mange tips om akkurat Erlend Osnes.

– En up and coming stand up-komiker. Det er litt spesielt å være komiker og løytnant i Forsvaret, sier Ronny Brede Aase.

Resultat av 30-årskrisa

P3 Morgen sender fra NRK Nordland

Programlederne Ronny Brede Aase og Live Nelvik har besøk av Erlend Osnes i studio.

Foto: Susanne Lysvold

Stand up er ikke noe Osnes har holdt på med særlig lenge. Og hadde det ikke vært for at han er så dårlig på gitar, hadde det kanskje aldri blitt noe heller.

– Det begynte rundt 30-årsfeiringen min. Jeg trengte en skikkelig utfordring, noe jeg kunne underholde bursdagsgjestene med. Jeg har eid en gitar siden jeg var 12, men det har liksom aldri blitt noe skikkelig dreis på spillinga. Men det gikk ikke - jeg er bare ikke musikalsk, fortalte han lytterne.

Fortsatt sugen på utfordringer, løsnet det under en tur til New York-tur med kjæresten.

– Vi var på en klubbscene. Det var en god og uformell stemning. Alle som hadde noe å melde var velkommen opp på scena. Og plutselig sto jeg bare der. Da var det gjort, sier Erlend.

Mye nerver...

Siden har det bare gått oppover. Han har hatt oppvarmingsjobber både for Terje Sporsov og Sturla Berg Johansen.

– Følelsen av å stå der kan beskrives som julaften, nyttårsaften, bursdag og fødselsdag på en gang. Samtidig var jeg dritnervøs. Faktisk var andre gangen verst. Første gangen hadde jeg ingeting å bevise. Folk ville ledd av meg uansett, enten på den ene eller den andre måten. Men så gikk det bra første gang. Da jeg kom til andre gangen skjønte plutselig at jeg måtte levere.

Nå vil han levere mer, og med Facebook-gruppa «Vesst at 400 meld seg inn i gruppa mi, så skal jeg holde stand up-show på Dama di», tester han interessen.

– Er det så skummelt å gå rett på, du må liksom trygle folk om å komme, undrer Live.

– He, he. Blir det 400 på lista, kommer de forhåpentligvis, ler han.

Hør «morgenkåseriet» fra Erlend Osnes til P3-lytterne her.