Hopp til innhold

Glenn (19) fikk full festival-do over seg

Glenn Stormo (19) opplevde alle festivalgjengeres verste mareritt. Mens han gjorde sitt fornødne, fant spøkefugler utenfor ut at de skulle velte den mobile festivaldoen.

Glenn Stormo fikk fullt festivals-do over seg

PØBLER VELTET FESTIVALDOEN: Glenn Stormo ble liggende i flere minutter inni en veltet festivaldo full av urin og avføring. – Borti staur og vegger at folk kan holde på sånn, sier han.

Foto: Privat/NRK

– Jeg hadde akkurat stilt meg opp, da jeg kjente at toalettet begynte å riste, sier Stormo til NRK.no.

The Black Sheeps og Halvdan Sivertsen var ferdigspilte, og rockebandet Stage Dolls sto på scena i Helgelandshallen i Sandnessjøen seint lørdag kveld da 19-åringen gikk ut for å gjøre sitt fornødne, skriver Helgeland Arbeiderblad i dag.

Over 3000 glade festivaldeltakere feiret den nye olje- og gassbasen på Helgeland, og stemningen på festivalområdet var høy da Glenn Stormo trådte inn i ett av de ti provisoriske festivaltoalettene som sto rett utenfor.

Noen ungdommer synes det var artig å velte dassene, men de hadde ikke fått med seg at Glenn hadde gått inn i en av dem.

Da Stormo kjente at toalettet begynte å riste, kjente han panikken bre seg, men sto musestille.

– Jeg lagde ingen lyder, for jeg ville ikke gjøre det verre. Jeg tenkte at dersom de utenfor fikk vite at det var folk inni, så ville det bare bli verre. Men det nyttet ikke. Plutselig veltet hele greia.

Ble badet i kloakk

Stormo slo hofta hardt i fallet, deretter fikk han seg et solid bad i avføring og urin fra sanitærtoalettet. Han hadde ingen mulighet for å slippe ut, for toalettet falt ned på langsiden i velten – med døren vendt ned mot bakken.

Minuttene gikk, og det ble svært lange minutter.

– Jeg prøvde å bruke mobiltelefon for å ringe en kompis i nærheten, men det var ikke lyd i telefonen min, så da hjalp ikke det heller. Så måtte jeg bare fortsette å rope. Og jeg prøvde å sparke opp taket også, men det nyttet ikke.

Takket være noen luftehull øverst i taket klarte han å rope etter hjelp, og et par minutter senere kom det folk som fikk løftet toalettet opp.

– Men idet de løftet det opp – for de gjorde det ikke forsiktig, så fikk jeg all dritten over meg på nytt… Men jeg kom meg ut, og det var jo hovedsaken, sier Stormo.

Fikk ødelagt verdier for 8000 kroner

Da han kom ut vrengte han av seg de illeluktende klærne, deretter ble han hentet av foreldrene. Stormo fikk ødelagt mobilen, skinnjakken, sko, bukse, skjorte og ei dyr klokke, han anslår at verdier for 8000 kroner ble ødelagt.

Senere ble han kjørt til Helgelandshallen for å ta tak i de mindreårige guttene som stod bak do-velten.

– De var ikke klar over at det var meg, det er jo folk jeg kjenner. Så de har gjort opp for skadene. De sa til meg at dersom de hadde visst at det var meg så hadde de ikke gjort det. Men det har ikke noe å si, når man holder på sånn der.

– Festkveld gikk i dass

Glenn Stormo

KAN LE NÅ: Tre dager etter marerittet inne på festival-doen, kan Glenn Stormo le av det. - Kvelden gikk i dass, ja.

Foto: Privat

Selv om Stormo tar opplevelsen med ro, og nå i ettertid – en dose humor – så unner han ingen å oppleve noe lignende. For ham ble festkvelden i Sandnessjøen ødelagt.

– Nei, den kvelden gikk rett i dass, sier han lattermildt.

Selv om Stormo har valgt å la være å anmelde pøblene, så har politiet valgt å etterforske saken fordi de syntes den var svært alvorlig.

– Jeg synes det er helt borti staur og vegger at folk kan holde på sånn, avslutter Stormo.