Hopp til innhold

Stjal, knuste og krasjet ambulanse

En 18 år gammel mann stjal og knuste rutene på en ambulanse som var ute på oppdrag. Senere krasjet han ambulansen slik at den ikke var kjørbar.

Stjålet ambulanse

SATT UT AV DRIFT: Den 18 år gamle mannen knuste vinduene på denne ambulansen og kjørte den inn i en stein.

Foto: Wigdis Korsvik / Nordlandssykehuset

Klokken 23:06 ringer anonym person og sier politiet at de må komme til stranda ved Ausvika i Bodø.

Personen varslet om voldsepisoder blant et 30-talls ungdommene som var samlet til en bursdagsfest. Ungdommene var i aldersgruppen 14 år og oppover.

Derettter fant politiet en 14 år gammel gutt som var blitt utsatt for vold. Gutten hadde fått lettere hodeskader og ble sendt til legevakta, og senere til sykehus.

Stjal ambulansen

En ambulanse rykker også ut til festen litt før midnatt, etter en melding om en person som trengte hjelp.

– Men når vi kommer, så var det ingen som trengte hjelp, sier informasjonsrådgiver ved Nordlandssykehuset, Wigdis Korsvik.

Ambulansepersonellet gikk ut for å se etter personer som trengte deres assistanse. Ambulansen stod da parkert, med motoren gående, men med låste dører. Når ambulansepersonellet har gått for å finne personen som trenger hjelp, tar en festdeltaker en stein og knuser sidevinduene på ambulansen og setter seg inn for å kjøre. Mannen kjører rundt på området og krasjer i en stein.

Skadet ambulanse

KOLLIDERTE MED EN STEIN: Etter å ha kjørt en runde med bilen, krasjet 18-åringen i en stein.

Foto: Wigdis Korsvik / Nordlandssykehuset

– Det kom fram at en person har knust begge rutene framme på bilen, satt seg inn og kjørt ambulansen og krasjet på stedet ikke så langt unna den ble tatt, og den var ikke kjørbar etterpå, sier operasjonsleder Ståle Nylund, i Salten politidistrikt.

Politiet var allerede dratt fra stedet, men klokken 00:15 får de spørsmål fra ambulansepersonellet om de kunne skaffe en bergingsbil, etter at bilen var blitt sjålet og ødelagt.

Klokken 01:08 pågrep politiet gjerningsmann og han ble kjørt til legevakta, kvart over to ble mannen satt i arresten.

Ambulanse satt ut av spill

Den 18 år gamle mannen er mistenkt for promillekjøring, skadeverk, bilbrukstyveri og kjøring uten førerkort. Senere i dag skal mannen avhøres og han blir satt i arrest ut på dagen.

Ambulansen som ble stjålet, ble tauet av NAF, ettersom ambulansepersonellet mente denne ikke var kjørbar. En annen ambulanse kom til litt senere, for å bistå den første ambulansepatruljen. Ifølge Nordlandssykehuset vil det ta minst ei uke før ambulansen som ble ødelagt i natt er reparert.

– Vi ser svært alvorlig på at noen ødelegger en ambulansebil som brukes i livreddende tjeneste. Det er selvfølgelig svært alvorlig og vi vil politianmelde hendelsen, sier informasjonsrådgiver Wigdis Korsvik ved Nordlandssykehuset.

Ambulanse

EN AMBULANSEBIL MINDRE: For Nordlandssykehuset har de nå en mindre ambulanse å rykke ut med når de skal drive sin livreddende tjeneste.

Foto: Wigdis Korsvik / Nordlandssykehuset