Hopp til innhold

Besøksrekord på Villmarksdagan

Villmarksdagan i Beiarn har satt ny rekord i år med 4000 betalende gjester. - Vi er kjempefornøyd, sier Gudbjørg Navjord.

Været stoppet ikke de som ønsket å ta seg en tur på Villmarksdagan i Beiarn i helga.

– I dag har det vært 1500 betalende gjester, og det er det det bruker å være på søndager. Men til sammen har det vært 4000 betalende, og det er ny rekord, sier Gudbjørg Navjord, daglig leder på Beiarn frivilligsentral, som er hovedarrangør for Villmarksdagan.

Lokal mat

De som tok turen til Tollå i Beiarn denne helgen hadde et stort utvalg av lokal mat å velge i. Møsbrømlefsene gikk unna som varmt hvetebrød.

– Det er vel solgt en 13-1400 møsbrømlefser. Og Beiarnkjuken var populær. Beiarnkjuk er vel det samme som de andre plasser kaller klubb eller raspeball, men kalt kjuk i Beiarn, sier Navjord.

I tillegg var det helstekt lam på grillen. Det ble også servert samisk mat som bidos, reinskav og gekko, som er samisk brød stekt på steinheller rundt et bål.

Spikking på reinhorn

Spikking på reinhorn

POPULÆR AKTIVITET: Ungene likte godt å spikke på reinhorn.

Foto: TK Solås

Samiske tradisjoner og aktiviteter var noe av det man kunne ta del i på Villmarksdagan, som lassokasting og fingerveving, eller spikking på reinhorn.

– Det satt unger på reinskinnene hele dagen, der de spikket på reinhorn som de så pusset med sandpapir, sier Navjord.

Også i fjor var Maria Hauge og Arnfinn Pavall fra Ersvika Samiske senter på plass i Beiarn, og fikk god mottakelse blant de besøkende.

Les også: 2.500 ut på tur i Beiarn

Alt av overnattingsteder var fullt, men tilreisende i bobiler ble plassert på åkre rundt omkring.

– Og så har vi fullt med teltplasser. Men skal man leie hytte må man være tidlig ute, sier Navjord.

Villmarksdagan i Beiarn 2010

VILLMARKSDAGAN I BEIARN: I slutten av august hvert år arrangeres Villmarksdagan i Beiarn, og i år var det 85 utstillere på plass til glede for alle de 4000 besøkende.

Foto: TK Solås