Hopp til innhold

Skylder 213 millioner lisenskroner

Myndighetene starter nå tvangsinnkreving av 213 millioner tv-lisens-kroner. Ingen slipper unna.

TV

Det koster å se tv. Nå starter myndighetene tvangsinnkreving av tv-lisens.

Foto: Scanpix / SCANPIX

Det er statens innkrevingssentral (SI) som nå starter tvangsinnkrevingen av utestående lisenspenger hos det norske folk.

Alle som har fjernsynsmottakere skal i 2010 betale 2434,32 kroner i lisens, eller kringkastingsavgift.

Flere unnasluntere

Det er i alt 91625 ubetalte TV-lisenser. Det er 2705 flere enn i 2009.

De siste fem årene har antall NRK-lisenser som må tvangsinnkreves økt med rundt 20 prosent.

Av de vel 213 millioner kronene som skal innkreves er 134,3 millioner kroner selve NRK-lisensen, mens 78,8 millioner kroner er omkostninger som er lagt til som følge av at lisensen ikke er betalt.

Trekkes i lønn og trygd

– Vi har startet utsendingen av varsel om at NRK-lisensen nå vil bli tvangsinnkrevd av oss. Dette er aller siste sjanse til å betale før vi iverksetter tiltak som trekk i lønn, trygd eller andre ytelser for å få inn lisensen, forteller Hilde Seterdal, direktør for avdelingen for tvangsinnkreving i Statens innkrevingssentral.

LES: Fakta om kringkastingsavgift

NRK-lisensen blir sendt til SI for tvangsinnkreving av NRKs lisensavdeling etter at de har gjennomført fakturering og purring av lisensen.

En NRK-lisens som skal tvangsinnkreves av SI utgjør normalt 2 246,21 kroner for 1. termin. 1386,21 kroner er selve lisensen, mens omkostningene som er lagt til fordi lisensen ikke er betalt til rett tid, er på 860 kroner.