Hopp til innhold

Kjøpte Ylvingen-skole

Som barn bodde Maria Pettersen på Ylvingen. Nå har hun og samboeren kjøpt den nedlagte skolen for å ha som feriebolig.

Maria Pettersen fra Brønnøysund
Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Maria Pettersen er 29 år, har samboer og to barn. Hun bor i Brønnøysund, men er oppvokst på Ylvingen. Som barn gikk hun på barneskolen på Ylvingen, nå har hun og familien kjøpt bygget for å ha til feriebolig.

– Det er jo litt nostalgi og så det å ha en plass å være når vi er der ute. Jeg har jo foreldrene mine på øya, pluss at jeg er vel nesten i slekt med alle som bor der ute nå.

– Og så har jeg tre søstre med familie, og når vi alle samles på Ylvingen blir det trangt om plassen.

Ylvingen skole, klasserom

Klasserommet som er brukt i tv-serien Himmelblå skal være åpent for publikum.

Foto: Maria Pettersen

Vanskelig å bygge selv

Familien er ute på Ylvingen ganske ofte og valget sto mellom å bygge noe selv eller å kjøpe. Men det var ikke så mange bygg til salgs, og å bygge selv var vanskelig å gjennomføre med to små barn. Valget ble enkelt når det viste seg at skolebygget skulle selges, så de la inn bud.

– Vi har ei datter på 3 år som er med i den populære tv-serien Himmelblå og som følge av serien var det 15 tusen personer innom Ylvingen i fjor.

– Men det er liksom litt lite å se på for dem som kommer, derfor har vi tenkt å åpne opp klassrommet som brukes i serien slik at folk kan komme å se. Og kanskje vi kan selge suvernier og sånt, sier Pettersen.

– Blir ikke det litt som å leve på utstilling når dere er i feriehuset?

Neida, vi bare låser dørene når vi vil være alene, flirer hun.

Skal leie ut til overnattingsgjester

Familien har også tenkt å leie ut deler av skolebygget til overnattingsgjester slik som det har blitt gjort tidligere. Og når Fiskarheimen står ferdig vil det kommet overnatting der også. Fiskarheimen er kafeen i tv-serien.

– Det er svogeren og søsteren min som har kjøpt kafeen og skal drive Fiskarheimen til sommeren. Og med tiden kommer det overnatting der også, det står ferdig ihvertfall til neste sommer.

Ylvingen skole

Det gamle skolebygget på Ylvingen er solgt og skal blir feriebolig pluss utleie til overnattingsgjester.

Foto: Maria Pettersen

Skal bo litt her og litt der

Familien kommer til å bo delvis på Ylvingen og delvis i Brønnøysund i sommer, men ellers i året blir de nok i feriehuset bare et par helger i måneden.

– Ja, vi skal jo pusse opp og så snart formalitetene er i orden tar vi huset i bruk. Om ei uke eller to regner jeg med at vi tar første helga der ute og da er det oppussing på tapeten.

Det er 23 personer som bor på Ylvingen nå, mot ca 80 når Pettersen vokste opp. Og datteren hennes på 3 synes det er kjekt å være på øya.

– Ja, det synes hun er stort. Og det er jo et godt oppvekstmiljø for ungene her, i tillegg til at store deler av familien er her. Så vi kommer nok til å bruke en del tid her, forteller den nybakte skoleeieren.