Hopp til innhold

Trekker seg fra millionkontrakt

Helse Nord vil ikke lenger sende ruspasienter til institusjon i Trøndelag, de bryter nå en kontrakt på ti millioner kroner med Buestiftelsen.

Helse Nord

TREKKER SEG: Helse Nord bryter millionkontrakt med Buestiftelsen i Sør-Trøndelag.

Foto: Illustarasjonsfoto:

Helsetilsynet har tidligere gitt institusjonen refs fordi de har brukt en lege uten godkjenning i behandlinga. Ifølge informasjonssjefen i Helse Nord, vil de nå slutte å sende pasienter dit.

– Det er forhold med kontrakten vi har som gjør at vi har slutta å sende pasienter dit.

– Er det forhold som går utover de ruspasientene somsendes dit?

– Jeg vil ikke gå inn på hva som ligger bak her, sier Fanghol.

Dropper millionkontrakt

Helse Nord er iallfall klokkeklar på en ting, ingen flere pasienter skal sendes til institusjonen i Rissa i Sør-Trøndelag.

Dermed mister institusjonen en viktig inntetktskilde siden Helse Nord årlig kjøper behandlingsplasser for ti millioner kroner.

Den økonomiske kalddusjen for Bustiftelsen kommer bare måneder etter at Helsetilsynet avdekka flere avvik ved institusjonen, blant annet ble det brukt en legespeislist uten godkjenning i behandling av ruspasienter.

Informasjonssjefen i helse nord vil ikke svare på om det er derfor de nå bryter med institsjonen

– Nei, de avvikene som ble påpekt, vurderte vi som alvorlig, men det her har med forhold rundt selve kontraktinngåelsen å gjøre, så det har ikke noe direkte med de avvikene å gjøre.

Vil sikre pasientene

Ved Buestiftelsen sier de til NRK Nordland at de holder seg til kontrakten med Helse Nord. Per i dag har de ti ruspasienter fra Nord-Norge til behandling. Ut over det vil Bustiftelsen ikke kommentere saka.

Helse Nord vil nå bryte med institusjonen og vil nå prøve å sikre en god behandling til de ti pasientene.

– De det er ei utfordring for, er jo de pasientene som er på Bue-stiftelsen nå, og der jobber vi med ordninger med at de skal få avslutte sine opphold der på en god måte, avslutter Fanghol.