Hopp til innhold

Håndballfest i Bodø

Med 32 - 27 over Arendal sikret BHK seg sin første seier i årets eliteserie for herrer. Håndballkampen i Bodø Spektrum ble en festforestilling med ny publikumsrekord.

BHK

NY REKORD: Nesten 3000 publikummere så BHK slå Arendal i Bodø Spektrum i går kveld.

Foto: Bjarne Hagen / NRK

Aldri har det vært så mange tilskuere på en seriekamp i håndball i Bodø som tilfellet var i går i Bodø Spektrum da BHK sikret seg sin første seier i årets eliteserie. Mye takket være publikums fantastiske engasjement.

Ikke opplevd maken

– Jeg tror aldri jeg har opplevd maken til et så glødende og inspirerende publikum under en seriekamp her hjemme, sier Marit Breivik til NRK Nordland.

Marit Breivik

BEST I NORGE: Håndballpublikummet i Bodø er best i landet, sier Marit Breivik.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Den tidligere landslagssjefen for håndballjentene var til stede i Bodø Spektrum i går kveld og lot seg fascinere av hjemmepublikumet.

– Hvert eneste sekund er de med, og dette smitter over spillerne, som tar tak i kampen, og motspillerne som lar seg stresse. Det er bare en ting å si: Superbra! Sier den suksessrike tidligere landslagstreneren for håndballjentene.

Også nåværende sjef for herrelandslaget, Robert Hedin, så kampen i Bodø i går kveld. Også han sa seg imponert over publikum.

Det beste publikum

– Fantastisk atmosfære. Det beste publikum jeg har sett i Norge til nå. Og BHK vant fortjent. Om de klarer å beholde plassen i eliteserien gjenstår å se. Det blir tøft, men de har et fantastisk publikum hjemme i Bodø, sier Hedin.

BHK-trener Geir Daniel Larsen var storfornøyd etter kampen. Og ikke minst at kampen samlet rekordstore 2887 publikummere.

– Jeg håpet på ny publikumsrekord, men at vi nesten skulle passere 3000, det hadde jeg ikke trodd. Tusen, tusen takk til alle dere som kom og heiet oss fram til seier, sier Geir Daniel Larsen, som også er veldig godt fornøyd med innsatsen til mannskapet hans.

– Denne seieren gjorde veldig godt. Hvis vi klarer å ta fram alt det positive som vi bidrar med i denne kampen skal vi klare å klore oss fast i eliteserien. Jeg er veldig imponert over det gutta gjorde ute på banen i kveld, sier Larsen, som får støtte fra Øystein Kolsrud i trenerteamet.

- Umulig å ikke vinne

– Når du har et slikt publikum i ryggen er det neste umulig å ikke vinne kamper som dette, sier Kolsrud.

En av spillerne som deltok på banen i går kveld, Selveste Magnus Heieraas, tror den store publikumsoppslutningen skyldes at folk i Bodø liker å se spillere som fighter.

- Dette skal vi klare

– Ja, det tror jeg er forklaringen. Spillere som ikke gir seg, og som viser at de kan vinne. Nå har vi en jobb å gjøre for å komme på trygg plass. Men dette skal vi klare. Et slikt fantastisk publikum fortjener å få se topphåndball i Bodø også neste sesong, sier Selveste Magnus Heieraas til NRK Nordland.