Hopp til innhold

Mener stemmer befalte han å drepe

47-åringen fra Tysfjord som er tiltalt for drap erkjente ikke straffskyld da saken starta i Ofoten tingrett i dag.

Bolig i Kjøpsvik

I dette huset døde Johannes Jakobsen etter å ha blitt utsatt for brutal vold. Nå risikerer en 47 år gammel mann 21 års fengsel.

Foto: Kristian Larsen

Mannen står tiltalt for å ha drept den 68 år gamle Johannes Jakobsen under ett slagsmål i Kjøpsvik i mars i år.

Men mannen utelukker ikke at han står bak drapet.

I sin forklaring sa tiltalte at han hadde hørt stemmer den samme ettermiddagen som Jakobsen ble drept.

Han innrømte at det hadde vært en fuktig helg og at han etterhvert ble veldig sliten. Utpå ettermiddagen hadde han gått til sengs i samme rom som avdøde og hans kone. Mens han sov eller i det øyeblikket han våknet hørte han stemmer som befalte han å ta livet av den 68 år gamle Johannes Jacobsen.


- Var psykotisk

Et av de viktigste punktene i rettssaken er å finne ut om mannen er straffrettslig tilregnelig, sier forsvarer Trond Pedersen Biti.

Les også: Døde etter brutal vold

- Realiteten er at min klient over svært lang tid har hatt en alvorlig diagnose. Når denne personen med jevne mellomrom gjennom journalene tydeligvis har hatt psykoser, er det min plikt å få fram det aspektet at denne personen var psykotisk under den aktuelle handlinga.

Massiv vold

68 år gamle Johannes Jakobsen ble drept i en kommunal leilighet i Kjøpsvik av indre blødninger etter å ha vært utsatt for massiv vold.

Den tiltalte 47-åringen skal i følge tiltalebeslutningen ha slått og sparket Jakobsen gjentatte ganger i kroppen og hodet. Han skal også ha slått hodet til avdøde gjentatte ganger mot en skohylle slik at det oppsto knusningskader og brudd i ansiktet og hodet.

Mens Jakobsen har vær bevisstløs skal tiltalte ha tråkket gjentatte ganger på overkroppen slik at det oppsto ribbensbrudd, og Jakobsen døde etter kort tid av indre forblødning som følge av at et av de brukkne ribbenene ble presset inn i hjertet.

Innlagt

47-åringen skal ha slitt med psykiske problemer, og han har vært innlagt på psykiatrisk sykehus.

Ofoten Tingrett har satt av fire dager til rettsforhandlingen.