Hopp til innhold

Lutefisken er berga

Julemiddagen skal smake som før. Bare navnet blir nytt. Lutefisken skal fortsatt produseres på Korsnes.

Lutefisk

LUTEFISKEN TIL JUL ER SIKRA: Igjen skal det produseres lutefisk på Kornes i Tysfjord. Dermed har de som har akkurat denne lutefisken som favoritt ikke noe å frykte.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Selskapet "Taste of North" tar opp lutefisk-produksjonen på Korsnes i Tysfjord etter at Brødrene Hveding gikk konkurs tidligere i år.

Kommer an på kundene

Daglig leder i selskapet, Sigurd Rydland , som tidligere var leder i Brødrene Hveding, satser på 20 ansatte i produksjonen:

- Det blir mellom 15 og 20 stykker. Det beror litt på hvor store bestillinger det blir. For etter konkursen har noen kunder forlatt oss. Så det spørs hva vi greier å hente inn utover det som er faste kontrakter, sier Rydland.

Tradisjonrik lutefisk

Taste of North har kjøpt varelageret etter Brødrene Hveding, men leier lokalene på Korsnes av konkursboet.

I løpet av året blir det avgjort om selskapet kjøper produksjonslokalene.

Det var i juli at den tradisjonsrike lutefiskprodusenten på Korsnes i Tysfjord gikk kokurs. Konkursen kom bare ett år etter at torskeoppdrettsselskapet Sponfish gikk tungt inn i Brødrene Hveding, gjennom kjøp av 80 prosent av aksjene i Tysfjord-bedriften.

Tilbereding av lutefisk

Tilbereding av lutefisk

Foto: NRK

Håper på ny æra

De siste årene har bedriften produsert over 600 tonn lutefisk, som er viden kjent for sin gode kvalitet:

-Vi håper på mellom 400 og 500 tonn når vi nå starter opp på nytt, sier Rydland.

Skal Korsnes igjen bli det stedet i landet der det produseres mest lutefisk?

- Tja, det er for tidlig å si. Men vi er forsiktige optimister, avslutter sjefen for lutefisken i Tysfjord.