Hopp til innhold

Jubel for oljevedtak

Nordland Arbeiderparti har blitt hørt av landsmøtet i partiet i spørsmålet om oljeleting utenfor Lofoten og Vesterålen.

Tone Toften, leder Nordland Arbeiderparti

- VI HAR BLITT HØRT: Leder i Nordland Arbeiderparti Tone Toften mener landsmøtet har lyttet til holdningene til fylkespartiet.

Foto: Arbeiderpartiet

Det mener lederen i Nordland Ap, Tone Toften.

Dette er hennes reaksjon etter voteringen på landsmøtet til Arbeiderpartiet:

- Det er først og fremst en stor glede. Vi er veldig glade for at et samlet landsmøte har sagt nei til varig vern av Nordland 6 og 7. I dette ligger at vi har et godt grunnlag for å kunne jobbe videre framover og vi ser fram til å ta fatt på behandlingen av Forvaltningsplanen i 2010, sier Toften.

- Hvordan tolker du det store flertallet som stemte for utsettelse til 2010?

- Det tolker jeg som at vi går langs den linjen vi allerede har peket u. Vi ønsker kunnskap før vi tar en beslutning, så vi fortsetter langs kunnskapssporet som vi allerede har startet på og det er vi veldig fornøyd med, sier Toften.

- Føler du at Nordland Arbeiderparti har blitt hørt i denne saken av resten av landsmøtet?

- Ja, det føler jeg oppriktig at vi er blitt. Vi har hatt en bred tilslutning og Nordland Ap har blitt lyttet til i forhold til hva vi mener er viktig. Nå får vi muligheten til å se hva som er bak døra før vi eventuellt velger å åpne den helt eller å stenge den.

- Vi ønsker fullt ut å iverksette det vedtaket Stortinget gjorde i forhold å hente inn nødvendig kunnskap før vi tar den endelige beslutningen, sier Toften.