Hopp til innhold

Asylmottak i Narvik stenges

Brannvesenet i Ofoten stenger i dag asylmottaket i Ottarsgate i Narvik på grunn av dårlig brannsikring.

Narvik asylmottak

Narvik asylmottak ligger i Ottarsgate 1. Det bor 38 asylsøkere på mottaket.

Foto: Mona Gingstad / NRK

Asylsøkerne som bor på mottaket må være ute av bygningen innen klokken 20 i kveld.

Narvik asylmottak
Foto: Mona Gingstad / NRK

- Bygget tilfredstiller ikke de krav som stilles til denne type virksomhet. Det er spesielt store mangler ved rømningsveiene, i tillegg til branncelleinndelingen, sier brannsjef Edvard Dahl i Ofoten interkommunale brann og redningsvesen.

Jobber på spreng med å finne nødløsning

Det er uklart hva som vil skje med de 38 beboerne på mottaket, men Hero Norge AS som driver mottaket jobber nå for fullt med å finne en løsning.

- Vi har fått beskjed om at vi kanskje kan la beboerne fortsette å bo her dersom vi gjør de nødvendige tiltak. Men så langt har vi ingen konkrete planer, og foreløpig vet vi vet heller ikke hvor vi eventuelt skal flytte beboerne, sier mottaksleder Arnt Ole Andreassen ved Skistua asylmottak.

Hero sentralt har tatt grep for å finne løsninger for beboerne.

- Vi er i dialog med brannvesenet, og vi har engasjert et eget selskap, BDS, for å finne en løsning på brannsikkerheten, sier Ahmed Bozgil i Hero AS.

BDS driver med branndokumentasjon og sikring, og utdanner ledere innen brann- og personsikkerhet.

Samtidig leter de etter midlertidige steder der asylsøkerne kan bo.

Mange brannfeller i Narvik

I den siste tiden er det ene bygget etter det andre stengt på grunn av fare for brann i Narvik.

På onsdag måtte Skistua skole i Narvik stenge med umiddelbar virkning på grunn av meget stor brannfare. Ofoten interkommunale brann og redningsvesen fant flere alvorlige brudd etter at det oppstod en vannlekkasje ved skolen. Fra tidligere tilsyn var det funnet flere brudd på brannforskriftene, som enda ikke er rettet opp. Men disse var ikke så alvorlig som det som ble avdekket etter vannlekkasjen.

Drev skole ulovlig i 12 år

Video:

Video nsps_upload_2009_3_26_19_56_51_1780.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Like utenfor byen måtte brannvesenet i forrige uke stenge deler av Ankenes ungdomsskole - også her på grunn av store mangler. Kultursalen ble stengt på grunn av fare for dødsulykker i tilfelle brann. Nødutgang rett ut i lufta

Nødutgangen ved Ankenes skole

Nødutganger ved Ankenes ungdomsskole gikk rett ut i lufta. Nå er kommunen begynt å bygge plattform for å utbedre manglene.

Foto: Mona Gingstad / NRK