Hopp til innhold

- Har tatt riktig person

Politiet er sikre på at det er riktig gjerningsperson som er pågrepet etter at en kvinne i 50-årene ble voldtatt. Mannen fra Tyskland er varetektsfengsla i fire uker.

Huset der kvinnen ble voldtatt

VOLDTATT I SITT EGET HJEM: Andøykvinne i 50-årene.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

- Både vitneforklaringer og tekniske bevis knytter den siktede mannen til ugjerningen.

Det bekrefter politiet i Midtre Hålogaland.

Den voldtektssiktede mannen i Andøy nekter fortsatt å forklare seg, men vitneobservasjoner, tekniske undersøkelser, og kvinnens egen forklaring, gjør politiet sikre på at riktig person er tatt.

Sikta innrømmer å ha vært hjemme hos kvinnen natt til søndag, men nekter for å ha gjort noe straffbart. Han motsatte seg fengslinga.

Det var søndag at en kvinne i 50-årene skal ha blitt voldtatt og mishandlet av en fremmed mann. Ugjerningen skal ha skjedd i kvinnens eget hjem på Andenes.

Kvinnen får fortsatt behandling på Stokmarknes sykehus. Hun har foreløpig ikke vært i stand til å bli formelt avhørt om hva som har skjedd.

Politiet håper å få hennes forklaring i løpet av tirsdag, men dette beror på kvinnens helsetilstand, sier politiadvokat Steffen Ravnåsen.

Nekter å forklare seg

En tysk statsborger i 40-årene er siktet for overgrepet, og sitter nå i varetekt. Han skulle etter planen avhøres mandag ettermiddag, men har nektet å forklare seg.

Yngve Isachsen Wiik

SIKRER BEVIS: Lensmann Yngve Isachsen Wiik.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Ifølge lensmann Yngve Isachsen Wiik har den siktede jobbet på Andenes den siste måneden.

Mannen og kvinnen skal ikke ha kjent hverandre fra før.