Hopp til innhold

Glimt skylder fire klubber penger

Bodø/Glimt er gjennomgående på etterskudd når det gjelder å gjøre opp for spillere som er hentet til klubben. Glimt skylder klubbene Viking, Bryne, Ranheim og Steinkjer penger for spillere de har hentet det siste året.

Birkir Bjarnasson

BIRKIR BJARNASSON: Viking skulle hatt penger for lånet av Bjarnasson.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

NRK har tidligere skrevet at Glimt skylder både Bryne og Viking penger for henholdsvis Håvard Sakariassen og lånet av Birkir Bjarnasson. Nå viser det seg at saken er langt mer omfattende.


- Vi skulle fått 300.000 i utdanningskompensasjon for Karl Morten Eek 1. februar. Så langt har vi ikke sett noe til pengene, sier nestleder i Steinkjer fotballklubb, Erik Sakshaug.


- Glimt skylder oss 200.000 kroner for Robert Vikestad. De har vi ikke har fått, bekrefter leder Jan Erik Vold i Ranheim fotball. Avtalen mellom Glimt og trondheimsklubben var at Ranheim skulle 100.000 kroner ved årsskiftet. Resten av pengene skulle komme i februar, etter at Glimt hadde fått friske midler gjennom medieavtalen.

Vil kontakte forbundet

Jan Erik Vold forklarer at Ranheim har ikke hørt noe som helst fra Glimt, eller fått noen begrunnelse på hvorfor pengene ikke har kommet. Klubben har også sendt faks til Bodø/Glimt, uten å få noe svar.


- Det er svært skuffende at de gjør noe sånt overfor en dugnadsklubb som Ranheim. Bodø/Glimt er en flott klubb sportslig, derfor synes jeg det er synd at de har en administrasjon som ikke gjør opp for seg, sier Vold til NRK.

Ledelsen i 2. divisjonsklubben diskuterer nå hva de skal gjøre dersom pengene ikke dukker opp.


- Foreløpig er vi positive og tror at pengene kommer, men hvis vi ikke får dem i løpet av noen uker må vi gå til de tiltak som kreves for å få dem. For 200.000 skal vi ha, det er ikke snakk om noe annet, sier Ranheim-lederen

Også Steinkjer vurder hva de skal gjøre for å få de 300.000 de har krav på for midtstopper Karl Morten Eek.

- Vi har vært i dialog med Glimt, og de har sagt at pengene kommer. Men hvis vi ikke har fått pengene i løpet av februar, vil vi kontakte Norges fotballforbund, sier Erik Sakshaug.

Beklager situasjonen

Administrasjonssjef i Bodø/Glimt, Tor-Ove Falch, beklager at klubben ikke har betalt for de fire spillerne. Han forklarer det at den ekstremt vanskelige økonomiske situasjonen i klubben som er årsaken.

Adm.dir i Bodø/Glimt Ernst Pedersen

INGEN TING Å JUBLE OVER: Tidligere direktør Ernst Pedersen og administrasjonssjef Tor-Ove Falch jublet over opprykk til eliteserien i fjor, men nå har klubben en stor ryddejobb foran seg.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

- Vi skylder både kreditorer og klubber penger, og har et ønske om å gjøre opp for oss. Da vi kjøpte spillerne i fjor var vi ikke klar over hvor trangt det var økonomisk. Det fikk vi først oversikt over på slutten av året, noen som er årsaken til at vi ikke har klart å betale, forklarer Falch.

- Ranheim sier de ikke har hørt noe fra dere, en måned etter at dere skulle ha betalt. Hva er årsaken til det?

- Det kan nok stemme at kontakten med Ranheim ikke har vært god, så det er bare å beklage. Vi har hatt mange kreditorer å forholde oss til. Man kan naturligvis si at det er for dårlig at vi ikke har kontaktet dem, men sånn har det blitt, sier Falch

Venter på Olsen-penger

I tillegg til at Glimt ikke har gjort opp ovenfor Viking, Bryne, Steinkjer og Ranheim, skyldte Glimt også penger til Strindheim i forbindelse med kjøpet av Thomas Rønning i fjor. Der har Glimt nå betalt, men ikke innenfor den fristen som klubbene var enige om.

Trond Olsen i sin debutkamp for RBK på La Manga

VENTER PÅ PENGER: I januar ble Trond Olsen Rosenborg-spiller. Pengene Glimt får for salget skal gå til å betale gammel gjeld.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Falch lover nå at også de fire øvrige klubbene skal få pengene de har krav på, så snart klubben får betalingen for salget av Trond Olsen til Rosenborg.

- I løpet av en uke skal få vi penger fra Rosenborg, og da skal de fire klubbene få pengene sine, sier Falch til NRK.