Hopp til innhold

Frykter henrettelse

Svolvær: Den tredje tiltalte i amfetaminsaken i Lofoten frykter for sitt eget liv dersom han skulle røpe hvor han har skaffet stoffet fra.

Lofoten tingrett

Den tredje tiltalte frykter for sitt eget liv.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Les også:

Avlytting og overvåkning i retten

Referatforbud fra første forklaring

Risikerer 20 års fengsel

Tre menn er tiltalt for befatning med totalt 4,7 kilo amfetamin og 300 gram kokain. I dag har den tredje tiltalte i amfetaminsaken i Lofoten avgitt sin forklaring. Han erkjenner delvis straffeskyld, og innrømmer å ha skaffet 1,25 kilo amfetamin og 60 gram kokain som han har sendt til Lofoten. Mannen, som opprinnelig kommer fra Vestvågøy, har bodd i Oslo i ti år. Han har gjennom sine kontakter i hovedstaden skaffet stoffet, men hevder at dette er første gangen han har gjort dette.

Gjemte pakke i pc-kabinett

I sin forklaring forteller han at han i to omganger har sendt narkotika nordover. Første gang gjennom en overlevering til en kurer i Steinkjer, og deretter gjennom en pakke som han gjemte i pc-kabinett og sendte som godspakke fra terminalen på Alnabru utenfor Oslo. Det var denne pakken politiet fikk kontroll over, og som førte til arrestasjonene vinteren 2006.

Masse kontanter

Mannen ble forespeilet en fortjeneste på mellom hundre og femti til to hundre tusen kroner for hvert kilo amfetamin han klarte å skaffe, men pengene uteble fra de andre som hadde base i Lofoten. De andre to har forklart at de kom inn i et "etablert opplegg" med stoffhandel - men dette avkreftes bestemt av den tredje tiltalte. I forklaringen kom det også fram at 32 åringen hadde på et tidspunkt rundt to hundre tusen kroner liggende i skapet hjemme i kontanter.

-Jeg liker å spare penger, og alle disse pengene er tjent på lovlig måte - det er bare å se på likningsdokumentenen tilbake i tid, sa mannen.

Frykter henrettelse

På spørsmål fra aktor om hvem han fikk stoffet levert fra i Oslo, nektet mannen å svare.

-Da blir jeg henrettet. Jeg har ikke ønske om å dra inn noen andre i saken. Jeg vil overhodet ikke gi noen navn sa 32 åringen.

I løpet av dagen i dag skal det spilles av telefonavlytting og annen kommunikasjonskontroll som politiet har gjennomført mot de tre tiltalte. Det ventes at dette vil ta resten av dagen i retten.