Hopp til innhold

Kritiserer vegvesenet

- Statens Vegvesen må ha gjort en dårlig jobb når politikere ikke vet hvor dårlig det står til med E10, sier gruppeleder Dagfinn Olsen i FrP.

Dårlig vei E10 lødingen

Vegen på E10 mot lødingen er i dårlig forfatning.

Det er en stekning på vel 14 kilometer på Europavei 10 mellom Tjeldsund bru og mot Lødingen som nå er i så dårlig forfatning at Vegvesenet vurderer å fjerne asfalten på sterkningen.

Europaveg kan bli grusvei

Hovedvegen til Lofoten og Vesterålen

- Statens Vegvesen må ha gjort en dårlig jobb, som ikke har klart å synliggjøre for politikerene at Europavei 10 fra Tjeldsund til Lødingen er i så dårlig forfatning. Det sier gruppeleder Dagfinn Olsen i Nordland FrP.

Olsen mener Statens Vegvesen har sovet i timen.

 - Vegvesenet må jo ha gjort en usannsynlig dårlig jobb som ikke har klart å ha synliggjort på et tidligere tidspunkt overfor politikere i Nordland at denne vegen måtte prioriteres, før man faktisk er nødt til å begynne å høvle av et dekke på en veg som er hovedfartsåren inn til Lofoten. Det er jo ett at vegen går til Lødingen, men det er jo vegen man kjører når man skal til Lofoten og Vesterålen, og det kan vi ikke være bekjent med, sier Olsen.

Ukjent for politikerne

Olsen sitter i Fylkestinget i Nordland, og bor i Lødingen. Han sier at veien er i dårlig forfatning, med telehiv og mange lappede hull i veien.

- Det er mange biler som i løpet av høsten har knust både felger og dekk, fordi det har blitt hull i veien som er utvasket av nedbør. Dette er forsåvidt ikke noe nytt, men det er ikke mange år siden det ble lagt nytt dekke på vegen. Det er her jeg mener at man må ha gjort en dårlig jobb hvis man faktisk ikke har sett at det krevdes jobb også på underlaget, sier Olsen.

Olsen frykter midlertidige løsninger, for å holde dekket på vegen.

- Det er helt klart at det må finnes midler til å oppgradere vegen til det den skal være, og det er en god standard, sier Olsen.

Du sitter på fylkestinget. Har ikke du hørt om dette før?

- Nei, jeg kom inn på fylkestinget i fjor høst. Jeg har ikke hørt at Statens Vegvesen må gå til disse grepene. Men jeg har vært kjent med  vegens historikk, og at det er planer om å gjøre visse ting med vegen. Men ikke at de vurderer så drastiske tiltak som å fjerne asfalten, sier Olsen.