Hopp til innhold

Kvinne døde - dyrleger granskes

Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Salten. Dyrleger skrev ut medisin til kvinne som ikke hadde dyr. Veterinærene granskes nå av Mattilsynet.

Politibil
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Politiet i Salten etterforsker nå et mistenkelig dødsfall, der en kvinne døde i sitt hjem i høst, uten en klar dødsårsak.

Blant medisinene hennes fant politiet epilepsi-medisiner utskrevet til hennes hund fra to veterinærer.

Det er nå åpnet tilssynssak mot de to veterinærene som skal ha skrevet ut resept på epiliepsimedisin til kvinnen.

- Det spesielle ved denne saken er at kvinnen ikke hadde noen hund, sier politiadvokat Linda Gade Jørgensen ved Salten politidistrikt.

- Det viser seg at vedkommende ikke hadde hund, så hun har jo fått medisiner som var utskrevet til sin hund som hun ikke har, sier Jørgensen.

Usikker om dødsårsak

Det er ingenting som tyder på at kvinnen har vært utsatt for vold.

Det er også for tidlig å si om dødsfallet har noen sammenheng med medisinen kvinnen har fått fra de to veterinærene.

Politiet avventer nå den endelige obduksjonsrapporten før de gjør noe mer, sier politiadvokat Jørgensen.

- Da må vi vurdere hva vi gjør videre i etterforskningen. Vi avventer obduksjonsrapporten og ser hva den sier før vi gjør vurderinger på det, sier Jørgensen.

Fikk epilepsimedisin

Det som er på det rene, er at kvinnen, selv om hun ikke har hund, har ved mer enn én anledning fått utskrevet legemidlet Fenemal fra to veterinærer.

Dette preparatet brukes både av dyr og mennesker som har epilepsi. I tillegg til å dempe kramper gir den ifølge Felleskatalogen en beroligende og søvndyssende effekt.

De pårørende til kvinnen har klaget saken inn for Mattilsynet, som nå prøver å finne ut hva som egentlig har skjedd.

- Vi kan bekrefte at Mattilsynet har opprettet tilsynssak mot disse to veterinærene og det er på bakgrunn av henvendelser både fra politiet og fra pårørende, sier seniorrådgiver Berit Hultgren ved Mattilsynets regionkontor på Sortland.

Det er fortsatt mange løse tråder i denne saken. Men nå dyrlegene har gitt sin versjon av saken, og den endelige obduksjonsrapporten er klar, har både Mattilsynet og politiet kommet et steg videre.