Hopp til innhold

Hulderfilmen «Thale» får amerikansk oppfølger

Det merikanske produksjon- og distribusjonsselskapet Epic Pictures vil produsere og finansiere oppfølgeren til "Thale", sammen med norske Yesbox Productions.

Fantasy-thrilleren som er spilt inn i en iskald kjeller i barndomshjemmet til regissør Aleksander Nordaas, vil nå få sin fortsettelse under betydelige andre rammer og budsjett.

– Det betyr mye for min videre karriere. Nå har jeg muligheten til å realisere den videre delen av Thale-historien, med bare å tenke på manus og regi denne gangen, sier Nordaas til NRK.no.

Filmen som ble spilt inn i Mosjøen handler om den mytiske kvinneskikkelsen huldra som er tatt fra sine egne i skogen og vokst opp blant mennesker.

– Alt er i en veldig tidlig fase, men vi har fått en avtale med Epic Pictures om å lage en oppfølger, der de er delprodusent og finansierer filmen. Det er selvfølgelig veldig spennende, både å få fortsette med Thale som historie og min fortsettelse som regissør.

– Det åpner seg naturlig nok større muligheter når man inngår i et slikt samarbeid.

Samme stil og tone

Filmen ble tidligere i år vist på den anerkjente festivalen South by Southwest i Texas og i Toronto. Filmen har fått mye oppmerksomhet i utlandet, og oppfølgeren vil presenteres for det internasjonale filmmarkedet under Cannes nå i neste uke.

Aleksander Nordaas

Regissør Aleksander Nordaas er allerede i gang med historien til oppfølgeren.

Foto: unknown

– Epic Pictures var salgsagent på Thale, og vi møtte de da vi viste filmen i South by Southwest. De likte det de så i den første filmen, og hadde lyst til å følge opp filmen med samme stil og tone, og oss som filmskapere av Thale 2.

– Det er veldig betryggende å vite at man samarbeider med folk som liker det vi hadde som utgangspunkt for filmen og vil fortsette i samme retning.

Regissøren selv hadde ikke trodd at filmen «Thale» skulle få så mye oppmerksomhet i utlandet da de først startet med prosjektet.

– Da vi gikk i gang med produksjonen av Thale var målet og forhåpentligvis få vist filmen på et par-tre norske kinoer. Da vi fikk norsk filmdistribusjon på over 100 kinoer måpte vi av bare det, så ballet det bare på seg. Dette er absolutt en snøball som har rullet seg mye større enn vi hadde planlagt, men det er selvfølgelig veldig morsomt.

Tilgjengelig for et større publikum

Selv om at oppfølgeren nå blir engelskspråklig er det fortsatt Nordaas som skal skrive og regissere filmen.

– Det er mange der ute som ikke liker å se filmer med undertekster, så den nye filmen blir jo tilgjengelig for et mye større publikum når den er engelskspråklig. Det gjør det mye lettere å selge og profilere filmen for å nå et større marked.

Nå kan regissøren fokusere på bare historiefortellingen, og håper at han får vist hva han er god for.

– I den første filmen måtte jeg stå med både kamera, reflektor og lys, samtidig som jeg regisserte skuespillerne. Sånn sett ser jeg på det som en oppgradering produksjonsmessig og bare konsentrere seg om skuespillerne denne gangen. Forhåpentligvis blir det en strammere historiefortelling med en del nye elementer i historien, som viser hva jeg kan.

Han forteller videre at historien til den nye filmen er under utvikling.

– Jeg har veldig lyst til å fortelle om historien, men jeg kan ikke gjøre det akkurat nå, sier han og ler.